Uniți pentru Ucraina! Vestul țării, alături de familiile care fug din calea războiului

donatii ucraina

Românii din vestul țării s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe ucrainenii care fug din calea războiului. S-a dat startul unor acțiuni de strângere de alimente, produse de igienă sau fonduri.

Peste 10.000 de ucraineni au ajuns în țară după ce Federația Rusă a ales „calea vărsării de sânge”, cum afirma de altfel și premierul britanic Boris Johnson. Sute de oameni au pierit sau au fost răniți după atacurile armatei rusești. De teamă, ucraineni au plecat în număr mare din țară, iar traficul în vămi a crescut cu 120%.

Oamenii au plecat cu o valiză sau un ghiozdan, iar cei mai mulți au ajuns în vama Siret din județul Suceava. Români din toată țara s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe refugiați, iar în vest au fost puse la punct câteva acțiuni sub sloganul „#uniți pentru Ucraina”.

„Nu putem rămâne nepăsători față de drama semenilor noștri din Ucraina care trec printr-un coșmar numit război. Cetatea noastră nu are limite și se extinde până acolo unde este nevoie de noi. Dăm startul colectării produselor la sediul asociației”, este mesajul transmis de membrii Asociației Cetatea Voluntarilor din Arad.

uniti pentru ucraina

În doar șapte ore au pregătite o sumedenie de pachete.

Cei care doresc să se implice în campanie pot duce donații la sediul situat pe strada Mircea Stănescu, numărul 9, apartament 1 în intervalul 10.00-13.00. De asemenea, pentru mai multe informații pot suna la numere de telefon: 0723855413 (Anca), 0740531006 (Ana).

1000x100 casa brutarului

Susținere și din Timișoara

„Sunt dispus să cazez două familii în Timișoara, pun la dispoziție un apartament cu două camere gratuit. Și plătesc transportul de la vamă până în Timișoara dacă e cazul. Dacă cunoașteți cazuri grave, aștept mesaj!”, este postarea unei persoane pe grupul de Facebook Uniți pentru Ucraina.

Membrii Asociației Look Inside din Timișoara lansează la rândul lor un apel.

„Oameni buni, acum chiar e vremea să ne mobilizăm. Ce se întâmplă la vecinii noștri ucraineni e o durere de nedescris. Familii cu copii care fug cu ce au pe ei, oameni care caută cumva să ajungă la graniță, sute de oameni care fug din calea războiului îngroziți. Acum mai mult ca oricând e nevoie să strângem rândurile și să oferim din cât avem. Vom reveni cu un proiect concret în care să începem întrajutorarea acestor oameni”, au transmis și cei de la Look Inside.

De asemenea, Compania Națională Poșta Română vine în sprijinul refugiaților ucraineni, cu 23 de unități de cazare, dedicate circuitului intern al angajaților, în 18 județe din țară, printre care și Caraș-Severin.