Unitățile de învățământ din preajma Timișoarei, eficiente energetic

scoala mosnita noua

Mai multe unități de învățământ din zona periurbană a Timișoarei vor fi eficiente din punct de vedere energetic.

Cu ajutorul fondurilor guvernamentale, autoritățile din Moșnița Nouă vor reabilita patru uniăți de învățământ, trei grădinițe și o școală. Acestea vor fi eficiente energetic, iar sălile de clasă vor beneficia de un iluminat nou, mult mai economic și sănătos pentru ochii copiilor.

Astfel, vor fi modernizate grădinițele din Moșnița Nouă, Moșnița Veche și Albina, și școala din Moșnița Nouă. Licitația a fost deja lansată.

„Se are în vedere creșterea eficienței energetice a clădirilor publice cu destinație de unități de învățământ și îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera prin reducerea consumului anual de energie finală. (…) Totodată, se va realiza susținerea creșterii economice, inclusiv prin utilizarea resurselor energerice naționale și locale, iar pe teren scurt și mediu se degrevează bugetul statului de cheltuiele cu combustibilul utilizat, se reduc cheltuielile cu întreținerea clădirilor prin reducerea facturilor cu încălzirea, se asigură susținerea operatorilor economici din domeniul construcțiilor și se crează noi locuri de muncă”, se arată în documentele se însoțesc licitația.

1000x200 dacus 02

Investiția se va face cu bani de la Administrația Fondului pentru Mediu și se ridică la 5 milioane de lei, fără TVA.

Durata contractului este de maximum 19 luni, din care 3 lunni sunt destinate proiectării. Firmele intereste pot depune oferte până în 21 august.

 

publicitate si promovare online banner maxagro