Secetă la Băuțar! Rețeaua de apă – „înfundată” de constructor

romeo silviu raduta primar bautar

Demarate în urmă cu cinci ani, lucrările pentru alimentarea cu apă a comunei de pe Valea Bistrei nu sunt gata nici astăzi.

Primarul comunei Băuțar, Romeo Silviu Răduță (foto), a moștenit un contract păgubos, cu un constructor neserios, care ar fi trebuit să finalizeze rețeaua de alimentarea cu apă încă de acum trei ani. Discuțiile cu reprezentanții societății care a câștigat proiectul au fost reluate zilele trecute, constructorului dându-i-se un ultim termen pentru a se reapuca de treabă și a finaliza proiectul.

„La apă am avut discuții chiar ieri (miercuri, 2 august – n.r.) cu societatea Formin, care a câștigat lucrarea și care ar fi trebuit să fie finalizată. La discuții a participat și unul dintre acționarii societății, și avem din nou promisiunea că lucrarea va fi funcțională, până la sfârșitul anului, în Bucova și în Băuțarul Superior, iar anul viitor să o terminăm în Băuțarul de Jos. Așteptăm, am un termen pe care l-am acceptat, două luni, dacă nu se mișcă lucrurile așa cum trebuie, probabil, de comun acord, vom rezilia contractul. Dar interesul meu este ca această lucrare să se termine și să se facă de calitate.”, a declarat pentru expressdebanat.ro, primarul Romeo Silviu Răduță.

În grafic sunt, în schimb, lucrările la rețeaua de canalizare. Aici, contractul a fost atribuit unei societăți din Capitală, de care primarul Răduță este mulțumit.

1000x200 dacus 02

„La ora actuală, în comună, se lucrează pentru introducerea rețelei de canalizare. Constructorul este o firmă din București, de care sunt mulțumit. Sunt în grafic, nu au întârzieri. Mai bine de 50% din lucrare este executată, iar aceasta trebuie încheiată prin primăvara anului viitor.”, a explicat edilul comunei Băuțar.

În completarea acestei lucrări, vin alte două proiecte câștigate în 2022 de administrația din Băuțar pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, a căror valoare se ridică la 25 de milioane de lei.

„Pe proiectele actuale nu avem cuprinsă întreaga comună pe apă și canalizare. Dar am câștigat o finanțare de 25 de milioane de lei pe «Anghel Saligny», pentru extindere rețea de canalizare și modernizare drumuri comunale. După ce le vom implementa și pe acestea, vom avea canalizare în toată comuna și drumuri asfaltate. Și pentru extinderea rețelei de apă am solicitat finanțare, dar ne-a fost refuzată cererea, din cauză că actuala lucrare nu este gata.”, a concluzionat Romeo Silviu Răduță.

publicitate si promovare online banner maxagro