UNITA Governance Board and connected events. O săptămână universitară internațională cu agendă bogată, la Universitatea de Vest

unita101 1024x576

UVT găzduiește, între 30 mai şi 3 iunie, evenimentul internațional UNITA Governance Board and connected events, în care sunt reprezentate cele șase universități fondatoare ale Universității Europene UNITA, alături de alte șase universităţi partenere asociate.

Evenimentul, desfășurat pe parcursul a cinci zile, reunește la Timișoara zeci de reprezentanți ai partenerilor europeni din UNITA, dar și reprezentanţi ai instituţiilor centrale din învăţământul superior şi cercetării din România, ai celorlalte instituţii de învăţământ superior din România membre în alianţe de universităţi europene, ai instituţiilor partenere ale UVT la nivel local.

Agenda bogată a săptămânii universitare internaționale UNITA la UVT a cuprins dezbateri în plenul board-ului de conducere al alianței, dar și sesiuni de lucru în comisiile de specialitate, consacrate calității învățământului și proceselor de evaluare, cercetării științifice, ori cele dedicate comunității studențești sau dezvoltării de proiecte.

unita303 1024x576

Importantul eveniment anual se desfășoară prin rotație în fiecare dintre universitățile fondatoare ale alianței europene UNITA.

Cuib de vise 1000x100

„Vocile reprezentanților celor șase universități fondatoare ale Alianței Europene UNITA, reuniți astăzi la Timișoara, au subliniat teza substanțială care a stat la baza formării alianței noastre, respectiv nevoia de a crește unitatea europeană, mai ales între comunități universitare din orașe de talie medie, care nu sunt capitale de țări, prin intercomprehensiune și schimburi multiculturale. Toate cele 41 de alianțe europene răspund acestui deziderat, care urmărește, printr-o educație superioară de calitate, să contribuie la viitorul unei Europe mai unite și mai conștiente de valorile sale.”, a declarat rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea, în cadrul conferinței de presă organizată cu prilejul evenimentului.

unita404 1024x576

La conferință au mai participat reprezentanții celorlalte cinci universități partenere în cadrul alianței europene UNITA, dar și reprezentanții celor șase universităţi partenere asociate. Este vorba despre reprezentanții universităților fondatoare, Universidade de Beira Interior – Mário Lino Barata Raposo, Universidad de Zaragoza – José Antonio Mayoral Murillo, Université de Pau et des Pays de l’Adour – Laurent Bordes, Université Savoie Mont Blanc – Philippe Galez, Università degli studi di Torino – Stefano Geuna, dar și a noilor universități asociate, Università degli Studi di Brescia – Roberto Ranzi, Universitatea Transilvania din Brașov – Ioan Vasile Abrudan, Universidad Publica de Navarra – Ramón Gonzalo García, Politécnico da Guarda – Joaquim Manuel Fernandes Brigas, Yuriy Fedkovych Chernivtsi National University – Tamara Marusyk și Haute Ecole Spécialisée de Suisse Occidentale – René Graf.

Pe parcursul acestei săptămâni, lucrările desfășurate în grupurile de lucru ale alianței europene UNITA au pus bazele proiectului de extindere al alianței, de la 6 la 12 membri, urmând ca în 2 iunie lucrările să se încheie cu evenimentul UNITA Governance Board. Următoarea reuniune de tip UNITA Governance Board va avea loc în februarie 2023, la Zaragoza.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/