Unii distrug, alţii plătesc! Băncile de odihnă din Lugoj sunt în garanție și trebuie reparate de firmele care le-au pus

banca distrusa lugoj

Firmele care au furnizat băncile de odihnă în anii trecuți pentru domeniul public din Lugoj au fost chemate să le repare, multe dintre acestea fiind deteriorate. La fel s-a întâmplat și în cazul coșurilor de gunoi, care au necesitat unele intervenții de întreținere.

„Mobilierul stradal, băncile și coșurile de gunoi amplasate în baza proiectelor din anii trecuți, conform Curții de Conturi, trebuie reparate de cei care le-au furnizat, pe perioada cât se află în garanție. Noi am găsit contracte cu garanție de doi ani la bănci și cinci ani la coșuri, dar bineînțeles că între timp s-au deteriorat. Primăria nu poate să intervină pentru reparații sau înlocuiri până la expirarea acestei perioade. De aceea am solicitat celor care le-au furnizat să vină să remedieze situația. Pentru bănci am avut două societăți. O firmă a venit deja în oraș și s-a apucat de lucrări. Se și poate vedea în multe zone din municipiu, unde au fost înlocuite elementele deteriorate și s-au aplicat unele straturi de vopsea. Urmează să vină și cealaltă zilele următoare”, a explicat Bogdan Blidariu, viceprimarul Lugojului.

Primăria va aloca bani pentru achiziționarea a încă 100 de bănci, promise pentru această vară, dar proiectul a fost amânat, cel mai probabil pentru anul viitor.

leader board 728 x 90 px

Prelungire de contract pentru fântâni

Administraţia lugojeană va continua şi contractul cu societatea Formin din Caransebeș, specializată în prospecțiuni și întreținere de foraje, pentru întreținerea celor 38 de fântâni publice de alimentare cu apă.

Documentul urma să expire în noiembrie, dar actuala administrație a decis să continue colaborarea pentru încă doi ani. „Suntem mulțumiți de modul cum și-au achitat sarcinile această societate. De când au preluat întreținerea fântânilor de alimentare publice, nu au mai fost semnalate probleme majore. Până în prezent s-a reușit și curățarea la adâncime a majorității fântânilor. Ca urmare, am decis să prelungim contractul cu încă doi ani”, a declarat Bogdan Blidariu, viceprimarul Lugojului.

În această vară s-a reușit decolmatarea și denisiparea fântânilor de la fosta Moară Clara, Piața de Vechituri de pe strada Oloșagului, strada Jabărului, strada Gh. Șincai, strada Hezerișului, Parcul Gării, Parcul Poștei.