Unde și când se țin în lanț accidentele?

explo 1000x200

Județul Caraș-Severin, fiind al treilea ca mărime în țară, are o rețea rutieră de aproape 2.000 de kilometri. Din această cauză, șapte zone apar ca periculoase pentru șoferii cărășeni.

Numărul accidentelor din județ în anul trecut a fost în scădere față de anii precedenți, ajungându-se la un total de 337 evenimente rutiere, din care peste 150 grave, soldate cu moartea a 32 de persoane. Pentru că în anumite zone ale județului s-au întâmplat mai mult de cinci accidente, acestea au fost declarate de către Poliția Rutieră „puncte negre”, unde accidentele cu urmări grave abundă.

Așadar, cele șapte zone cărora șoferii ar trebui să le acorde o atenție deosebită sunt în jurul orașului Reșița, pe DN58 B, drumul ce leagă Reșița de Bocșa, în jurul localității Oravița, pe drumul european E70, în special între Caransebeș și Buchin și aproape de Băile Herculane, mai exact la Mehadia, poreclit și „drumul morții”. De altfel, o altă zonă neagră se află în jurul localității Oțelu Roșu, fiind Drumul Național 68, care leagă județele Caraș-Severin şi Hunedoara. Ultima zonă recunoscută ca fiind periculoasă, cu mai mult de cinci evenimente rutiere grave, este pe același drum național amintit anterior, la granița cu județul Hunedoara, pe raza comunei Băuțar.

Cauzele principale ale evenimentelor rutiere din anul 2013 au fost: nerespectarea regimului legal de viteză, indisciplina pietonală și depășirile neregulamentare, cauză la care s-a constatat o creștere față de anul trecut. „În ceea ce priveşte distribuţia pe zile şi intervale orare, se observă o concentrare a accidentelor în zilele de joi, vineri și duminică, în aceste 3 zile fiind înregistrate 48% din totalul accidentelor. Din punctul de vedere al victimizării, se înregistrează creșteri în zilele de joi și marți (persoane decedate) și de joi, vineri și duminică (persoane rănite). În ceea ce priveşte intervalul orar, se constată o „polarizare” a accidentelor în intervalul 06-22. Prin prisma victimizării rezultate se evidențiază intervalele orare  06-08 și 14-16”, se precizează în bilanțul pe 2013 al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

harta rutiera

banner 970 x 250