Unde mergem la ștrand în Băile Herculane?

În acest sezon estival doar două dintre unitățile hoteliere existente în Băile Herculane și-au deschis porțile pentru marele public. Chiar dacă nu sunt cazați la hotelurile Versay și Sara’s Sons, turiștii sunt bine-veniți la piscinele cu apă naturală și termală.

Marile hoteluri din stațiune (Minerva, Diana, Afrodita și Roman) oferă servicii turistice doar în circuit închis în propriile baze de tratament. Aceeași situație se regăsește la pensiunile și hotelurile mai mici din Valea Cernei.

În acest an, cunoscutul ștrand de la Hotelul Cerna a rămas cu lacătul pe ușă. Administratorii motivează că prețul apei termale perceput de furnizor este mult prea ridicat, iar umplerea unui bazin de mici dimensiuni depășește 2.000 de lei. Valoarea adăugată altor cheltuieli legate de exploatare ar duce la un preț de intrare în incintă mult prea mare. În prezent apa termală este furnizată în stațiune de către operatorul privat, SC Hercules, căruia în anul 2022 îi va expira contractul de concesiune.

leader board 728 x 90 px

Numeroși turiștii preferă însă zona de agrement natural de la „7 Izvoare”, loc unde de obicei este foarte aglomerat. Reprezentanții Primăriei spun că la fiecare sfârșit de săptămână echipaje de polițiști deplasate pe teren ajută la fluidizarea traficului.