Unde-i cap, acolo sunt și rezultate. Primăria Berzasca – exemplu de bune practici în managementul intern

Administrația publică locală condusă de edilul Petru Nicolae Furdui va reuși să acopere cheltuielile până la sfârșitul anului și asta nu neapărat datorită sumei repartizate de către Ministerul de Finanțe la rectificarea bugetară, ci datorită unor strategii interne bine puse la punct.

În urma calculelor făcute de Guvernul Dăncilă, comunei din Clisura Dunării i-au revenit undeva la peste 400.000 de lei, bani destinați acoperirii salariilor angajaților administrației publice locale, inclusiv a celor care fac parte dintr-o categorie cu prioritate: asistenții personali și persoanele cu dizabilități.

Deși va încheia anul 2019 cu brio, edilul Furdui explică de ce anumite comunități nu vor reuși să facă față cheltuielilor în ciuda sumelor repartizate de către Ministerul de Finanțe, primarul arătând cu degetul spre salariile mărite considerabil, fără niciun fel de analiză asupra posibilelor consecințe.

În momentul în care a apărut oportunitatea măririlor salariale, Petru Nicolae Furdui mărturisește că a evaluat foarte bine puterea comunei pe care o conduce și i-a invitat pe angajații primăriei la o discuție pe această temă: „Le-am spus în felul următor: «Eu vă respect, doresc să lucrez cu oameni bine plătiți și din acest motiv vă spun că prevederea legală ne dă posibilitatea să mărim salariile considerabil, doar că puterea de susținere a acestor salarii este peste puterea noastră. Avem două soluții: mărim salariile și ne poticnim la mijlocul anului, iar apoi recurgem la niște măsuri care, probabil, ne vor afecta pe fiecare dintre noi, facem restructurare de astăzi care, oricum, am fi nevoiți să o facem peste 6 luni, dar va fi drastică sau ne mărim salariile proporțional cu puterea noastră de creștere a veniturilor?»”.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Mai mult decât atât, edilul-șef a punctat că niciunde în legislație nu este stipulat ca salariile să fie mărite o dată și gata: „Eu pot să măresc până în limita punctului pe care mi l-au dat, în funcție de performanță”.

Totodată, șeful administrației publice locale Berzasca le-a mai pus pe masă oamenilor săi că dacă vor începe să colecteze mai bine veniturile, dacă măresc performanța investitorilor și banii încep să intre mai mulți în comunitate, dar și dacă reușesc să atragă investitori, „asta înseamnă că veniturile cresc și noi putem să intervenim cu o majorare ulterior, prin negociere. Ei bine, în urma acestor discuții, oamenii au ales varianta prin care să creștem salariile treptat. De aceea nu suntem puși în situația de a ne face probleme la sfârșit de an”, a concluzionat pentru expressdebanat.ro primarul Berzascăi, Petru Nicolae Furdui.

 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/