Unde dai și unde crapă! Drumul dintre Utvin și Sânmihaiu Român s-a spart la două săptămâni de la modernizare

Spărturile de pe traseul Utvin–Sânmihaiu Român au devenit teren pentru lupta politică. Președintele USR, Cristian Moș, spune că drumul reabilitat de Consiliul Județean arată mai rău ca înainte de începerea lucrărilor. Călin Dobra apără investiția și spune că executorul va suporta cheltuielile de reparare.

Cristian Moș a lansat un atac către președintele CJ Timiș în legătură cu lucrările de pe tronsonul Utvin – Sânmihaiu Român. Liderul USR Timiș acuză că s-a turnat un strat nou de asfalt peste cel vechi. Moș este îngrijorat în privința calității drumului și spune că tronsonul s-a deteriorat când traficul este redus din cauza pandemiei, nicidecum într-o perioadă în care mașinile circulă normal. Candidatul Alianței USRPLUS pentru președinția Consiliului Județean Timiș nu vede motivele pentru desfășurarea lucrărilor și declară că traseul UtvinSânmihaiu Român trebuia reparat în zonele deteriorate, nu în totalitate. „Prin crăpătură se poate vedea direct asfaltul vechi. L-au turnat direct peste. Marea problemă este că dacă toți cei 5 km au fost realizați la fel, atunci aceste probleme se vor repeta pe toată lungimea drumului județean. Să nu uităm că este totuși o perioadă cu trafic foarte redus! Ce se va întâmpla în câteva luni de trafic normal? Cel mai ciudat pentru mine este să mă uit la imagini de acum un an cu acel drum și să constat că era destul de bun. Adică drumul nou pare că va ajunge în câteva luni mult mai rău decât a fost înainte de «modernizare». Probabil că era mult mai ieftin să facă reparații punctuale, decât să-l supra-asfalteze pe tot”, a scris Cristian Moș pe pagina sa de Facebook.

Președintele Consiliului Județean a venit cu clarificări și spune că a sesizat constructorul. Călin Dobra declară că tronsonul se află în garanție până în 2023 și executantul este obligat să repare orice fel de defecțiuni apar. „Problema apărută pe ruta UtvinSânmihaiu Român, de pe DJ 591, va fi astăzi remediată! Am notificat constructorul să intervină urgent. Vă reamintesc faptul că lucrarea este una de întreținere și reparații, NU de investiții, astfel că permite rezolvarea rapidă a unor defecțiuni. În plus, tronsonul este în garanție până în 2023. Orice problemă apărută în acest interval este suportată din bugetul executantului, nu de Consiliul Județean Timiș. Cât de profitabilă este lucrarea pentru firmă constructoare, rămâne de văzut… Oricum, orice problemă mai apare acolo o suportă din propriul buzunar. Lucru valabil nu doar în acest caz, ci pentru toate contractele pe care le avem”, a explicat Călin Dobra.

Contractul pentru repararea și întreținerea drumului a fost încheiat la suma de 1,2 milioane de lei. În urmă cu două săptămâni a fost inaugurată porțiunea de 5 km a DJ 591. Imaginile cu spărturile din drum au apărut pe un grup de Facebook al Comunei Sânmihaiu Român și au stârnit reacții puternice din partea internauților nemulțumiți de calitatea lucrărilor.

Sursă foto: Facebook