Undă liberă pentru demararea lucrărilor de la cascada Bigăr

După o așteptare îndelungată, în sfârșit o veste bună legată de zona turistică a Banatului de Munte, mai precis a Văii Almăjului. Este vorba de cascada Bigăr, pe care, în 2013, site-ul The World Geography a situat-o pe primul loc al celor mai spectaculoase cascade din lume.

Contractul privind lucrările la obiectivul turistic care cuprinde și cascada Bigăr a fost semnat săptămâna trecută la București de către reprezentanții proiectantului, ai constructorului, firma Avalis SRL din Oțelu Roșu și ai Companiei Naționale de Investiții.

„Eu cred că într-o lună, o lună și ceva vor începe lucrările. Este vorba de o investiție de 3 milioane de lei, din care un milion de lei reprezintă partea noastră de cofinanțare. Proiectul prevede, între altele, construirea unei pasarele pentru protejarea vizitatorilor, care pleacă dinspre drum spre cascadă, un grup sanitar, 36 de căbănuțe ce pot fi închiriate de producătorii agricoli din zonă și peste 100 de locuri de parcare.”, ne-a mărturisit primarul comunei Bozovici, Adrian Stoicu, localitate de care aparține obiectivul turistic.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Bigăr face parte din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, în Calea Minișului, la jumătatea distanței dintre Anina și Bozovici. Tot aici se află locul pe unde trece Paralela 45.

banner 970 x 250