Un timișorean la Australian Open! Nini Dica va participa în competiția juniorilor de la Antipozi

Banatul va avea un reprezentant la prestigiosul turneu de tenis Australian Open. Timișoreanul Nini Dica va juca în competiția rezervată juniorilor din cadrul primului turneu de Grand Slam al anului.

Din România la competiția de juniori de la Antipozi vor participa doar băieți. Pe lângă Nini Dica, vor mai concura Filip Jianu, Nicholas Daniel Ionel și Cezar Crețu. Jianu e cel mai bine cotat, fiind cap de serie numărul 4. Ionel a prins și el un loc pe tabloul principal, în timp ce Dica și Crețu sunt favoriți în calificări. Nini Dica a mai participat la turnee prestigioase, chiar dacă este doar un copil. Amintim în acest sens Le Petit As sau Orange Bowl, competiții pentru cei mai buni juniori ai lumii.

În 2017, timișoreanul a primit din partea Tennis Europe premiul „Jucătorul anului 2017 în Tennis Europe Junior Tour”, la categoria de vârstă U16. Turneul de juniori de la Australian Open va începe la 20 ianuarie.

Meciurile de seniori de pe tabloul principal al Australian Open au început astăzi, arădeanul Marius Copil fiind programat mâine, în jurul orei 7.30, împotriva spaniolului Marcel Granollers.

Sursă foto: gandul.info