Un termen birocratic, înjumătățit în doi timpi de primarul Ioan Popa!

Noul primarul al Reşiţei, Ioan Popa, a semnat o dispoziţie prin care încearcă să reducă o parte din birocraţia instaurată în cadrul municipalităţii.

Potrivit unui comunicat de presă semnat „Cabinet Primar“, cetăţenii sunt informaţi că, în baza Dispoziţiei nr. 1574/2016, „cererile și documentațiile care au ca obiect emiterea avizelor de urbanism, certificatelor de urbanism sau autorizațiilor de construire/desființare se pot depune zilnic, la sediul Primăriei Reșița, corp I, parter, la Compartimentul Relații cu publicul și Informare cetățeni, între orele 08:00-16:00. Eliberarea autorizațiilor de construire se va face într-un termen rezonabil, de maximum 15 zile de la data înregistrării cererii, fără a se depăși alte termene imperative impuse de legislația în vigoare“.

Din surse neoficiale, am aflat că demersul primarului a fost determinat de nemulţumirea exprimată de un potenţial investitor în Reşiţa. După ce acesta fusese pus pe drumuri de primărie pentru a-şi face rost de fel de fel de documente, într-un final i s-a spus să revină peste alte 30 de zile, pentru a vedea care este stadiul cererii sale. „În alt oraş, mai mare decât Reşiţa, într-o situaţie similară mi s-a spus să revin după 3 zile, aici după 30! Mai bine mă las păgubaş!“, ar fi povestit omul de afaceri nemulţumit de excesul birocratic întâlnit în cadrul administraţiei publice din  Reşiţa. Reacţia lui Ioan Popa a fost promptă, acesta semnând Dispoziţia 1574 la 1 iulie, deci la nici trei zile de la învestirea sa în funcţia de primar al municipiului.