Un student din doi abandonează facultatea. Program special creat pentru ei

portrait of group of university students sitting in classroom indoors, studying.
mbmr 1000x100

Sunt studii care arată că aproape un student din doi abandonează studiile, a spus ministrul Educației. Ligia Deca anunță că se înființează Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar.

Combaterea abandonului universitar devine prioritară potrivit proiectului legilor educației.

„Avem studii care ne spun că aproape un student din doi nu își încheie studiile din varii motive: alegerea deficitară a programului de studii, probleme financiare etc. Este clar că trebuie să orientăm mai bine studenții și să îi susținem mai bine în așa fel încât investiția în ei să dea rezultatele scontate. Se înființează Programul Național de Reducere a Abandonului Universitar. Există în cadrul acestui program un instrument concret de monitorizare și avertizare timpurie pentru cei care sunt în risc de a abandona programul”, a spus Ligia Deca.

gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Muzeul TM

Potrivit ministrului, sunt dorite practici de reînmatriculare mai facile prin programul a doua șansă pentru studenți și, de asemenea, sprijin în ceea ce înseamnă transportul public.

„Promovăm învățământul centrat pe student și considerăm că studenții sunt actori cheie în luarea deciziilor prin reprezentarea studenților în toate comisiile consultative ale Ministerului Educației, dar și în structurile decizionale sau consultative din universități. De asemenea, universitățile vor institui legal mecanisme de aplicare și monitorizare a codului drepturilor și obligațiilor studentului. De asemenea, studenții vor reprezenta, conform prevederilor legii, 25% din Consiliul pentru studiile universitare de doctorat din fiecare instituție organizatoare de studii doctorale”, a mai spus Deca.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/