Un singur nume pe buletinul de vot?! Nimeni nu s-a înscris oficial în lupta electorală cu Adrian Torma

Liniștit ca niciodată – așa poate fi caracterizat spectrul politic de la malul Dunării și asta pentru că niciun partid politic nu pare dispus încă să divulge numele candidatului care-l va întâlni, în cursa electorală a alegerilor locale, programată să aibă loc în doar câteva luni, pe actualul primar în funcție, Adrian Torma, semn că fie se așteaptă calmarea apelor, mai întâi, la nivel central, fie totul face parte dintr-o strategie bine pusă la punct.

Primarul orașului Moldova Nouă nu a avut nici măcar o reținere în a-și anunța public intenția de a candida pentru încă un mandat la șefia instituției pe care actualmente o conduce. Cu toate acestea, nu despre același lucru se poate vorbi în cazul celorlalte partide, nominalizarea candidaților pentru scaunul de edil-șef fiind încă un subiect învăluit de mister.

Referitor la cum vede șeful administrației publice locale de la malul Dunării toată această poveste, dar mai ales dacă ia în calcul ticluirea unei strategii împotriva sa, Adrian Torma a explicat pentru expressdebanat.ro: „E destul de ciudat pentru mine că ne aflăm în luna februarie și absolut niciun partid nu și-a nominalizat candidatul, oricare ar fi el, semn că fie duc lipsă de cadre responsabile, fie pregătesc anumite jocuri meschine pe ultima sută de metri”.

Deși nu se simte amenințat de această situație, social-democratul este totuşi de părere că oamenii trebuie să aibă habar pe cine vor pune ștampila de vot, în special motivul pentru care ar alege un anume candidat: „Atunci când am decis să candidez eu am ieșit public cu un an și jumătate înainte și am devenit o voce a opoziției, dar și a lucrurilor pe care le-am considerat că nu erau în regulă. În acest moment, nu identific o opoziție clară și niște candidați clari. Probabil că vor fi și unii dintre candidații de meserie, așa cum le spun eu: tinere speranțe, care tot vor încerca să treacă de locul trei. Le urez succes, căci pe locul doi nu au ajuns niciodată”.

În privința zvonurilor apărute în spațiul public conform cărora cel mai aprig adversar al său ar fi nimeni altul decât fostul primar al orașului Moldova Nouă, Ion Chisăliță, edilul Torma a ținut să puncteze următoarele: „Legat de eventuala candidatură a domnului Chisăliță, eu îmi mențin poziția de respect față de domnia sa. Cunosc modul cum gândește, cel puțin așa consider, și în ultimul an am avut mai multe discuții pe tema activității mele de primar, cât și pe tema viitorului orașului. Îi cunosc foarte bine poziția, abordarea, dar e o discuție personală și privată între noi. Dacă se va hotărâ să candideze, la fel cum le urez celorlalți candidați succes, îi urez și domniei sale. Dacă nu va candida, cu siguranță, PNL-ul va găsi printre actualii membri pe cineva pe care să-l pună candidat”.