Un singur centru autorizat de sacrificare a mieilor deschis în Timiș

La nivelul județului Timiș a fost autorizat, deocamdată, un singur centru de sacrificare a mieilor de Paște, acesta fiind deschis la Chișoda. Reprezentanții OPC, precum și cei ai Direcției Sanitar-Veterinare sunt cu ochii pe comercianții care vând produse specifice sărbătorilor pascale.

Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare Timiș anunță că până joi, la nivelul județului a fost autorizat un singur centru de sacrificare a mieilor de Paște. Concret, acesta este deschis la Chișoda.

În această perioadă, apare un fenomen singular. Adică înființarea centrelor de tăiere a mieilor, care sunt înregistrate temporar pe o perioadă scurtă de timp, între 9 și 23 aprilie. Programul acestor centre este între 07.00 – 17.00, iar tariful pentru autorizare este de 360 lei pe obiectiv. Din fericire, în județul Timiș nu avem nicio restricție privind circulația animalelor și a produselor de origine animală. Astăzi avem un singur centru de tăiere a mieilor înregistrat, în localitatea Chișoda”, a declarat Flavius Nicoară, șeful DSVSA Timiș.

De asemenea, și inspectorii Oficiului pentru Protecția Consumatorul Timiș sunt cu ochii pe comercianții care vând produse specifice sărbătorilor pascale.

Mai precis, OPC Timiș face verificări referitoare la modul de respectare a prevederilor legale privind comercializarea de carne preambalată, ouă, vopsea de ouă, ciocolată și produse din cacao, tablete și figurine pe bază de cacao și grăsimi vegetale, cozonac, pască, chec, fursecuri sau biscuiți. Totodată, în vizorul inspectorilor OPC Timiș se află și cei care vând pește și preparate din pește, dar și cei care comercializează jucării, haine sau produse cosmetice.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/