Un sfert dintre români își permit cel puțin o vacanță în țară

Turistă în munții României
casinoherculane by sungarden

Doar un sfert dintre români își permit cel puțin o vacanță în România. Turismul românesc se bazează aproape 90% pe turiștii autohtoni.

În primele șase luni ale acestui an, în unitățile de cazare din România au ajuns 1,17 milioane turiști, dintre care 1 milion de români, iar restul străini.

publicitate online in ziar Express de Banat

Românii contribuie doar în proporție de 26% la turismul local, ceea ce înseamnă că doar 1 din 4 români își permite o călătorie în țară în scop de leisure, potrivit datelor Eurostat. Comparativ cu restul Europei, doar Bulgaria stă mai prost la acest capitol, cu doar 22% din populație care contribuie la turism.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Franța, Olanda și Suedia se află la polul opus, cu aproape 80% din populație care contribuie la turism, adică călătoresc în țară și își petrec cel puțin o noapte la o unitate de cazare locală.

Turismul românesc se bazează în proporție de aproape 90% pe turiștii autohtoni, restul de 10% fiind străini. Însă nu doar că străinii nu vin, dar numărul românilor care contribuie la turismul local este unul mic și nu există o strategie de promovare măcar pentru a-i convinge să își petreacă vacanțele în țară.

untitled design set 970x90 px 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/