Un sfert de veac de jurnalism, în 400 de pagini! Dragoș Boța, fondatorul Pressalert.ro: „Da, știu că am deranjat, dar nu regret”

Dragoș Boța, fondatorul Pressalert.ro, și-a lansat prima carte – un volum care marchează 25 de ani de jurnalism. 25 de ani în care a câștigat respectul cititorului și al colegilor de breaslă prin îndârjirea de care a dat dovadă în toată cariera sa. Evenimentul a avut loc vineri, la Centrul Multifuncțional din incinta Bastionului „Theresia” din Timișoara.

Momente emoționante pentru Dragoș Boța la evenimentul de lansare al volumului #presănonstop. Jurnalistul a fost înconjurat de prieteni, colegi, dar și de părinții săi cărora le-a mulțumit pentru sprijinul necondiționat. „Mă bucur că am reușit și că m-am încăpătânat să merg înainte. Nu aș fi reușit dacă nu ar fi existat pilonii de care să mă sprijin în 25 de ani. Părinții mei, în primul rând, care mi-au dat libertate și m-au susținut”, a spus Dragoș Boța.

#presănonstop însumează cele mai interesante și de impact materiale printre care foarte multe anchete. Jurnalismul de investigație este doar unul dintre stilurile în jurul căruia s-a conturat cariera lui Dragoș Boța. Despre primii săi pași în presă a vorbit Robert Șerban.

 

„În cazul lui Dragoș era vocație. El era înnebunit să afle primul, să scrie primul și nu de puține ori venea dimineața încercănat după o noapte plină de evenimente. În timp ce scria, citea cu voce tare astfel încât să știe toată redacția despre ce scrie. Eu cred că Dragoș știe cel mai bine care sunt textele care îl reprezintă. Sunt știri, interviuri, anchete, iar anchete nu sunt puține. Mă bucur că a scos țânțarii din insectar, pentru că așa se numesc știrile, și că i-a transformat în vulturi”, a spus Robert Șerban.

Dragoș Boța a mai vorbit despre momente grele pe care le-a întâmpinat de-al lungul carierei. Nopțile nedormite sunt nimicuri pe lângă presiunea care se abate asupra unui jurnalist care documentează un subiect cu greutate. „Fiecare articol a însemnat multe nopți nedormite și rezistență la presiune, dar până la urmă m-am încăpățânat să merg înainte și să spun lucrurilor pe nume. Și da, am deranjat și nu regret, iar în această carte sunt și ani de pușcărie. Cei 10 ani de Pressalert reprezintă o nebunie frumoasă. Am alături de mine o echipă de profesioniști și credeți-mă că toți colegii mei ar scrie cărți și mai groase și de două ori mai bune”, a spus jurnalistul.

Lansarea de carte face parte dintr-o serie de evenimente dedicate aniversării a 10 ani de la înființarea Pressalert.ro.