Un român a vrut să cumpere o armă chimică pentru a ucide. A găsit-o pe DarkWeb

ricina

Un român a ales o metodă neobișnuită să își omoare o rudă. A comandat de pe DarkWeb o substanță din categoria armelor chimice. A fost prins și cu ajutorul informațiilor serviciilor americane.

Omul a accesat partea mai puțin controlată a internetului și a comandat 28 de grame de ricină. Apoi a determinat o altă persoană să ridice coletul, fără ca aceasta să cunoască conținutul real al pachetului.

„În luna noiembrie 2020, în urma unui schimb operativ de informații cu Departamentul pentru Siguranță Națională a Statelor Unite ale Americii din cadrul Ambasadei S.U.A. din Austria, polițiștii Direcției de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de tentativă de dobândire, direct sau indirect, de arme chimice. Astfel, bărbatul bănuit, aflându-se pe teritoriul României, ar fi încercat să procure ricină, substanță calificată ca armă chimică potrivit Listei prevăzute la Anexa 1 din Legea nr. 56/1997, cu scopul de a-și ucide o rudă”, a transmis Poliția Română.

Bărbatul  fost reținut pentru 30 de zile.

Ricina este una dintre cele mai toxice substanțe, de origine vegetală, cunoscute până în prezent. Doza toxică mortală la un om adult este 0,25 mg de ricină, care corespunde cu 2 – 4 semințe de ricin. Ricina este de două ori mai toxică decât veninul de cobra

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/