„Un proiect unic la nivel național“. Primul liceu privat de aviaţie din România şi-a deschis porţile la Caransebeş!

Anul școlar a debutat cu o noutate la Caransebeș. Primul liceu privat din România cu profil de tehnică de aviație și-a deschis porțile la Aeroportul din Caransebeș. Liceul Tehnologic Max Ausnit, patronat de omul de afaceri Gabriel Olariu, poartă numele marelui industriaș  român care a administrat Uzinele și Domeniile de Fier din Reșița, cea mai mare societate de acțiuni care a existat în România până la instaurarea comunismului.

La deschiderea oficială a participat și primarul Felix Borcean, care a făcut un tur de forță astăzi, fiind prezent la festivitățile de deschiderea a anului școlar de la toate liceele.

„Parcă îmi pare rău că sunt primar și că nu pot și eu să fiu profesor de geografie la acest liceu. Vă felicit și sper ca acest proiect să dăinuie cât mai mult în Caransebeș”, a menționat edilul Caransebeșului.

La festivitate a fost invitată și Diana Dumitrache, președintele Asociației Aeronautice din România, cea care a propus acest proiect unic omului de afaceri Gabriel Olariu.

„Venind din domeniul aviației, sunt sigură că va fi un proiect de viitor și va dăinui mulți ani de acum înainte. Este un proiect unic la nivel național, este primul liceu privat de aviație din România, este primul liceu care le conferă copiilor o pregătire la nivel european. Ca reprezentant al asociației și membru în grupul de lucru de la nivel internațional, vă asigur că ați făcut o alegere foarte bună. Toți, când vorbim de aviație, ne gândim la piloți și însoțitori de zbor, dar să știți că lipsa cea mai mare este pe partea de mecanici. Aviația va evolua și poate unele meserii vor putea fi înlocuite, să știți că cea de mentenanță și producție de aeronave va fi întotdeauna căutată și va fi nevoie de oameni”, a precizat Diana Dumitrache, președinta Asociației Aeronautice Române.

La acțiune, pe lângă elevi, părinți și profesori au fost prezenți președintele Aeroclubului României – filiala Caransebeș, Cristian Iorgov, unul dintre cei mai experimentați piloți instructori ai Aeroclubului României, reprezentanți ai Asociației Aero Vest din Buziaș.

„Vrem să facem aici o școală de excelență, nu va fi o școală în care copiii să-și piardă vremea 4 ani, va fi o instituție care va oferi o calificare în domeniul tehnicii de aviație, va fi o școală cu un regim semimilitarizat, care cu siguranță va avea succes”, a menționat omul de afaceri Gabriel Olariu.

Deși la sfârșitul lunii august conducerea Inspectorului Școlar Judeţean anunța că liceul nu a obținut toate avizele și, prin urmare, sunt șanse mici să-și deschidă porțile, Gabriel Olariu a specificat că a reușit pe ultima sută de metri să primească autorizația de funcționare de la ARACIP, Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/