Un prim pas spre marea remaniere din Primăria Caransebeș!

Un pas important pentru marea restructurare din Primăria Caransebeș s-a făcut astăzi, 30 martie, în cadrul ședinței de Consiliu Local, consilierii aprobând organigrama și statutul de personal pentru funcțiile publice și contractuale din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Caransebeș.

Aspectul notabil din cadrul organigramei este desființarea Serviciului Public Poliția Locală Caransebeș, instituție publică cu personalitate juridică, și trecerea ei pe post de compartiment în cadrul Primăriei. În acest fel se mai fac reduceri la bugetul de salarii, nemaifiind nevoie de compartiment juridic și de contabilitate separat pentru Poliția Locală.

Potrivit primarului Felix Borcean, aceasta este o primă organigramă care prevede un prim pas în vederea aprobării unei noi organigrame, mult mai complexă: „La acest proiect de organigramă am lucrat aproximativ o lună de zile, apoi a fost nevoie de două luni până am primit aprobările necesare, fiind vorba de funcționari publici, astfel că preconizez că în 3-4 luni va putea fi aprobată noua organigramă în Consiliul Local. Această organigramă va avea repercusiuni mai deosebite. În momentul de față, din organigramă am pierdut 5 posturi de la diferite compartimente, cum ar fi mediu, juridic, oameni care și-au dat demisia din diferite motive și care pentru mine reprezintă o pierdere, mai ales că erau buni specialiști, tineri, cu perspectivă și nu prevăzusem schimbări în aceste birouri“.  

La proiectul de hotărâre, consilierul liberal Andra Pleșa a venit cu amendamentul de a nu se desființa postul de șef cabinet primar, lucru ce i s-a părut chiar edilului Felix Borcean cel puțin ciudat, mai ales că amendamentul a fost susținut de încă doi consilieri liberali, spre deliciul colegilor din tabăra PSD. „Propunerea mi s-a părut un pic ciudată, mai ales că a venit din tabăra liberală. Nu afectează această decizie persoana care lucrează în acest birou, care îndeplinește și funcția de secretară, poate salarial foarte puțin”, a menționat Felix Borcean.

Acesta a mai adăugat că în organigramă s-a desființat și funcția de director la Serviciul de Cadastru, și asta pentru că în cadrul Direcției de Urbanism a fost introdus și Compartimentul de Cadastru, sub conducerea unui singur arhitect șef.