Ambasadorul Paul Brummell, impresionat de Reșița şi de judeţul Caraş-Severin

expressdebanat.ro

În prima sa vizită oficială în Caraș-Severin, ES Paul Brummell, ambasadorul extraodinar și plenipotențiar al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, s-a arătat impresionat de oraș şi de împrejurimile acestuia.

Acesta a fost, împreună cu primarul Ioan Popa, în Parcul Industrial de pe Valea Țerovei, unde a vizitat Autoliv, în Triaj la Muzeul de Locomotive cu Abur, la UCM Reșița, a cărei istorie a mărturisit că-l impresionează, și s-a lăsat cucerit de lumina sculpturii maestrului Constantin Lucaci, din Centrul Civic al Reșiței.

„Am vizitat la Reşiţa două fabrici foarte diferite, Uzina Constructoare de Maşini, o companie istorică, înfiinţată în secolul al XVIII-lea, care acum lucrează în special în sectorul hidroelectric, şi o altă fabrică, Autoliv, foarte modernă, care produce airbaguri pentru maşini. Lucrul care a fost interesant pentru mine este să aflu că ambele au legături cu Marea Britanie. UCMR vinde agregate unei firme din Marea Britanie, iar Autoliv primeşte material de la o altă companie similară din Marea Britanie. Pentru mine, acest lucru înseamnă foarte mult. Ştiu că ieşim din Uniunea Europeană, dar asta nu înseamnă că ieşim din Europa”, a declarat ambasadorul Paul Brummell.

Ambasadorul a mai spus că a fost impresionat de cadrul natural al județului, de frumusețea peisajelor și de căldura oamenilor, dând asigurări că va reveni cu drag în Banatul Montan.

La rândul său, primarul Ioan Popa a declarat că vizita Excelenței Sale este, înainte de toate, și un mesaj pentru mediul de afaceri britanic că Reșița este deschisă investitorilor și că se pot naște oportunități care vor avea sprijinul total al autorităților locale, orașul având o tradiție industrială.

Ambasadorul Paul Brummell a fost azi şi oaspetele redacţiei Express de Banat, Excelenţa Sa acordând un interviu în exclusivitate, transmis pe pagina de Facebook a ziarului.