„Un prânz pentru pace” în centrul Timișoarei, de 1 Decembrie

fasole cu ciolan la timisoara de 1 decembrie
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

După parada militară, în centrul Timișoarei va avea loc un eveniment intitulat „Un prânz pentru pace”, de Ziua Națională a României.

Piața Victoriei din Timișoara devine, după parada militară de 1 Decembrie, gazda unui eveniment intitulat „Un prânz pentru pace”. Acțiunea are loc vineri, de la ora 12.00, și își propune să aducă în prim-plan tema păcii și să sublinieze poziția Banatului ca zonă cu risc minim de război în Europa, anunță organizatorii.

Discuțiile vor fi moderate de Camelia Burghele, specializată în etnologie și antropologie culturală. Printre invitați se numără primarul Dominic Fritz și ÎPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului.

Pe scena amenajată în Piața Victoriei, un ceaun mare va fi punctul central al evenimentului, înconjurat de invitați așezați în jurul lui. Aceștia vor ține discursuri cu îndemn la pace și înțelegere, contribuind la atmosfera de comuniune și solidaritate. Evenimentul „Un prânz pentru pace” este deschis publicului și încurajează participarea activă a tuturor celor dornici să contribuie la promovarea păcii, înțelegerii și nu în ultimul rând al bogăției gastronomice din zona Banatului”, transmit organizatorii.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

În timpul acțiunii va fi pregătită o rețetă de ciolan cu fasole, iar toți cei dornici de o experiență culinară autentică sunt invitați să savureze acest preparat.

Acțiunea are loc în cadrul proiectului Culinaria Banatica, care face parte din programul cultural național „Timișoara – Capitala Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Centrul De Proiecte prin programul GROW, cu fonduri de la Ministerul Culturii.

banner versay 1000x200px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/