Curțile a 11 școli și grădinițe din Timișoara, înverzite

scoala din Timisoara unde se plantează pomi

Primăria Timișoara anunță că plantează arbori, arbuști și diverse specii de plante în curțile a 11 școli și grădinițe din oraș.

Primăria Timișoara informează că suplimentar campaniei de plantări de pe spațiul public, se fac sădiri și la mai multe școli și grădinițe din oraș. Astfel, la 11 unități de învățământ se plantează arbori, arbuști și diverse specii de plante. Primele amenajări au fost realizate deja de echipele primăriei la Școlile Gimnaziale 18 și 19.

Din această toamnă am început un program de înverzire a curților școlilor și grădinițelor din Timișoara. Urmărim două obiective: în primul rând amenajarea unor zone verzi atractive pentru copii, dar și să le încurajăm interesul pentru natură și grija față de mediu. Momentan intervenim la 11 școli și grădinițe, dar din primăvară continuăm și la alte unități de învățământ”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

plantari la scoli din timisoara

În total, vor fi plantați 142 de arbori (jugastru de Banat, frasini, arțari și alte specii), peste 270 de arbuști, precum și diverse amenajări cu plante perene, flori, gazon sau trifoi.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Unitățile de învățământ unde Primăria Timișoara realizează amenajări sunt: Grădinița PP 1, Grădinița PP 12, Grădinița PP 26, Grădinița PP 33, Grădinița PP 38, Școala Gimnazială 6, Școala Gimnazială 15, Școala Gimnazială 18, Școala Gimnazială 19, Școala Gimnazială 21, Liceul de Artă „Ion Vidu”.

În campania de plantări din această toamnă se plantează 2.600 de arbori în cartierele și centrul Timișoarei, pentru a completa aliniamentele, parcurile și scuarurile orașului. Vor fi finalizate aliniamentele de pe Calea Bogdăneștilor și Cetății, precum și amenajări în Piața Bălcescu și parcările Clăbucet, Vaida Voievod și Lascăr Catargiu”, a transmis Primăria Timișoara.

O școală din Timișoara unde se plantează pomi...

O școală din Timișoara unde se plantează pomi...

O școală din Timișoara unde se plantează pomi…

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/