Un pocăit din Oțelu Roșu a vrut să fumeze jumătate de kilogram de cannabis!

Încătușat pentru 30 de zile după ce a primit din Spania un pachet ce conținea aproape 500 de grame de droguri, tânărul de 31 de ani se cere în arest la domiciliu, pe motiv că nu intenționa să comercializeze cannabisul, ci să-l fumeze cu prietenii!

Valentin Boghian a fost arestat „pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în țară fără drept de droguri de risc și trafic internațional de droguri de risc”, motiv pentru care a apelat la „avocatul traficanților”, Cosmin Bolosin.

Boghian a fost depistat în flagrant, în Oţelu Roșu, în timp ce primea din Spania coletul în care se aflau disimulate drogurile, procurorii DIICOT vorbind despre intenția acestuia de a le distribui pe raza județului. Tânărul recunoaște că a primit drogurile din Spania, dar susține că nu a avut intenția de a le vinde mai departe, ci de a le consuma împreună cu prietenii.

„Apărând în nenumărate dosare de trafic de droguri, cred că normalitatea ar fi aceea de a lăsa inculpatul în stare de libertate. Chiar dacă la prima vedere vorbim despre o infracțiune destul de gravă, trebuie să avem în vedere persoana inculpatului. Este vorba de un infractor primar, nu a greșit cu intenție, el luând drogurile pentru consum propriu. Cu siguranță, a fost un moment de rătăcire, care nu se va mai repeta. Vom pleda pentru judecarea lui în stare de normalitate, și anume a unei măsuri preventive mult mai ușoare, a controlului judiciar sau arestului la domiciliu, și pentru o pedeapsă cu suspendare sub supraveghere. Provine dintr-o familie bună din Oțelu Roșu, care nu a avut de-a face cu ilicitul penal”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin pentru expressdebanat.ro.

Valentian Boghian face parte dintr-o familie de pocăiți, care are 16 copii. Soarta lui va fi decisă astăzi, la Curtea de Apel Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Tânăr din Oțelu Roșu, arestat pentru trafic internațional de droguri [VIDEO]