Un platan, cât un salariu minim! Primăria Reșița mai cumpără 170!

La Reșița continuă proiectul de modernizare a trotuarului de pe malul Bârzavei. Deocamdată, lucrările s-au oprit în dreptul podului de la Enel, însă acestea vor continua în același mod până la benzinăria MOL, așa că Primăria mai are nevoie de 170 de platani!

Aleea de promenadă, cea pe care mulți n-o vedeau cu ochi buni înainte ca primii metri să fie gata, continuă să se extindă în același mod. Primăria Reșița continuă modernizarea trotuarului. „Continuăm cei 1,3 km și n-am avut bugetată achiziția de material săditor”, explică Nelu Popa. În acest sens, în cea mai recentă ședință de Consiliu Local, la propunerea liberalului Hadrian Popescu, s-au alocat 310.000 de lei pentru achiziționarea următorilor 170 de platani care urmează să fie sădiți de-a lungul trotuarului Revoluția din Decembrie – pod 7 Noiembrie – stația MOL.

celtic transilvania 1000x100px

Liderul Grupului PSD din Consiliul Local, Mirel Sabo, a cerut explicații, după ce primarul Nelu Popa a spus că un platan a costat anul trecut 270 de euro, adică aproximativ 1.240 de lei. Asta în condițiile în care, dacă se împarte noua sumă (310.000 de lei) la cei 170 de platani care se vor achiziționa, rezultă 1.823 de lei/bucata. Explicația a venit imediat: în prețul platanului este inclusă și plantarea lui, materialul de sub el, mentenanță pe 3 ani și garanție pe 3 ani.