Un pic mai bine pentru cetățeni! Lucrările de cadastru imobiliar în Constantin Daicoviciu, continuă!

primaria ctin daicoviciu

Lucrările de cadastrare a terenurilor și imobilelor din intravilanul și extravilanul comunei Constantin Daicoviciu au început în luna august, iar termenul de finalizare este la un an de la debut. Vor fi astfel luate în evidențe, în urma măsurătorilor, toate cele peste 7.400 de imobile și o suprafață de peste 9.700 de hectare de teren cât înseamnă unitatea administrativ-teritorială.

Primarul Daniel Boambeș spune că „s-a început cu lucrări de cadastru sistematic în intravilanul localității Căvăran se continuă cu Maciova, Peștere și Mâtnicu Mare, urmând ca datele topografice să fie introduse în sistemul electronic de cadastru”.

Următoarea etapă înseamnă ședințele cu cetățenii pentru ca aceștia să fie informați în legătură cu necesitatea colaborării cu instituțiile implicate cu topografii desemnați, după care vor fi confruntate documentele pe care posesorii le dețin cu realitatea existență în teren.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România“ de care beneficiază întreaga comunitate din Constantin Daicoviciu și localitățile aparținătoare: Maciova, Mâtnicu Mare, Peștere, Prisaca și Zăgujeni.