Consilierii județeni au aprobat, miercuri, noua organigramă a administrației județene. 20 de posturi dispar de pe lista angajaților. Social-democrații critică noua viziune a liberalilor de funcționare a instituției și susțin că au fost înlăturați oamenii cu experiență.
„Le-am spus angajaților încă de la început, de la prima ședință de acomodare, că promovez o gândire orientată spre rezultat, nu spre a face hârtii și maculatură. Nu am urmărit o epurare politică a instituției. Bătălia pe care o vom duce este atragerea de inteligență în instituție, de atragere de competență în instituție. Nu atât pe bani se va da bătălia, ci pe oameni. Am mărit numărul de posturi de debutanți care să asigure schimbul de generație în administrația publică județeană. Din cele 267 de posturi vom rămâne cu 247, asta însemnând o reducere de posturi de 7,5%.”, a declarat președintele CJ Timiș, Alin Nica.
Salariul mediu brut al angajaților din CJT este de aproximativ 3.500 de lei, iar lunar, administrația județeană plătește 30 de milioane de lei pe cheltuielile de personal.
„Am regândit organigrama în sensul desființării a trei direcții și înființării unei direcții noi. Am înființat Serviciul pentru Dezvoltare Teritorială care se dorește a fi un suport real pentru toate cele 99 de unități administrativ-teritoriale și am upgradat Compartimentul pentru telecomunicații și transformare digitală. Am înființat Corpul de control al președintelui. Am înființat o Bancă de proiecte. Toate competențele care au ținut de strategii, politici publice, diplomație economie le-am comasat într-un singur compartiment care se găsește în noua direcție înființată care va avea în gestiune și cultura.”, a spus și administratorul public al județului Timiș, Marian Vasile.
În noua organigramă sunt prevăzute și posturi pentru consilieri ai vicepreședinților. Astfel, fiecare dintre cei doi vicepreședinți va avea dreptul să își angajeze câte un consilier personal. Noua organigramă intră în vigoare din luna iunie.
Consilierii județeni PSD s-au abținut de la votul noii organigrame. Ei critică faptul că documentul a fost lucrat în secret și ținut la secret până a fost supus aprobării.
„Surprizele dezvăluite au arătat că, prin intermediul noii organigrame, au fost înlăturați din aparatul de lucru oameni cu experiență și cu rezultate de-a lungul desfășurării activității. De ce? Pentru simplul fapt că aceștia nu rezonau cu noul administrator public. Pe scurt, asta a fost soarta celor care nu au fost pe placul președintelui Alin Nica și a administratorului public al județului Timiș. Consilierii județeni ai PSD și-au exprimat votul prin abținere, însă proiectul a fost aprobat, fiind susținut de către coaliția PNL-PLUS-USR.”, a transmis grupul consilierilor județeni PSD.