Un nou val de frig va cuprinde întreaga țară. Temperaturi anormale de astăzi până marți

Din această noapte până marți-dimineața, vremea va fi mult mai rece în întreaga țară decât ar fi normal pentru această perioadă din an.

Meteorologii au emis o informare de precipitații moderate cantitativ, local intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece, valabilă de astăzi, de la ora 23.00, până marți, la ora 10.00. În intervalul menționat, aria precipitațiilor moderate cantitativ (15-20 l/mp) va cuprinde treptat sudul și sud-estul țării, unde vor fi ploi, lapoviță, dar și perioade cu ninsoare. În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.

Precipitații slabe cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, se vor semnala pe arii restrânse și în Transilvania și în restul zonei montane.

leader board 728 x 90 px

Vântul va prezenta intensificări locale şi temporare în special în Dobrogea și în Muntenia, precum și la munte, cu viteze în general de 40-50 km/h.

Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul zilei de luni în regiunile sudice și sud-estice valorile termice vor fi cu 10 grade mai scăzute față de mediile climatologice ale perioadei.

Până vineri (26 martie) vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative pe timpul nopților și dimineților. Pe parcursul zilelor de marți (23 martie) și miercuri (24 martie) vântul va prezenta intensificări susținute în jumătatea estică și la munte, asociate temporar cu ninsori slabe, spulberând zăpada.