2500 de tone de gunoi sunt expuse în cel mai mare cartier al Caransebeșului! Transal Urbis promite ecologizarea zonei

1000x100 (2) STPT job 1000x200

Până la sărbătorile Pascale Transal Urbis Caransebeș va curăța zona din spatele Gării Mici, din cartierul Pipirig. Aici au fost depozitate 2500 de tone de gunoi menajer, devenind un focar de infecție.

Reprezentanții Transal Urbis speră să finalizeze colectarea și transportul gunoiului din această zonă până la Sfintele Sărbători Pascale, menționează Minai Minea, administrator al societății de salubritate.

Până la venirea noii conduceri la Transal Urbis din luna octombrie a anului trecut nu a mai fost transportat gunoiul de către societate. El a fost colectat de la populație și depozitat în zona Pipirig, din spatele Gării Mici. Acolo s-au depozitat peste 2500 de tone.

Pare de necrezut dar situația reală este cruntă. Ne străduim ca până când se încălzește să ridicăm tot gunoiul din zonă. Am plătit datoriile către deponeul din Drobeta Turnu Severin 127.000 de lei și acum ducem câte 6 camioane pe zi la Severin dar pentru că nu mai au încredere în noi plătim la descărcare, 250 de lei pe tonă.”, ne-a declarat Mihai Minea.

Directorul serviciului de salubritate Romeo Cosma ne-a declarat că a fost prelungit contractul de închiriere cu proprietarul spațiului privat pe care este depozitat gunoiul, contract moștenit de la fosta conducere:

1000x100 (3) 1000x100 (4)

„S-a primit o notificare de renegociere a contractului de închiriere. Acolo sunt doi proprietari: cumnatului domnului Ovidiu Chimigeriu fostul manager și unchiului acestui cumnat. Au solicitat renegocierea contractului, astfel că membrii Consiliului de Administrație au bătut palma, cumva constrânși de tonele de gunoi pe care oricum nu aveam cu să le ridicăm imediat, la o sumă mult mai mare decât era inițial, de la 200 de lei pe lună la 7.500 de lei pe lună. Negocierea a început în 12, 13 februarie de la 9.000 de lei și s-a ajuns la 7.500 de lei pe lună, contract semnat pe 4 luni de zile. În 15 februarie a venit Garda de Mediu pentru a ne da un termen de ecologizare a zonei. Noi am aproximat că în 4 luni de zile vom încheia ecologizarea pe acest teren privat.”, ne-a menționat directorul Transal Urbis, Romeo Cosma.

În prezent se efectuează 6 transporturi pe zi la deponeul de la Drobeta Turnu-Severin, adică în jur de 150 de tone pe zi, însă ca să fie în grafic se vor contracta alte firme care să mai transporte la Lupac și la Arad. Pe lângă acestea, se ridică de la populație în jur de 20 de tone pe zi, care sunt transportate cu autoutilitara din dotare.

Important pentru noi este ca cetățenii să fie alături de noi prin depozitarea gunoiului corect, selectiv pentru că în acest fel angajații noștri nu mai pierd timp în alte zone ale urbei și se concentrează pe acest obiectiv de la Gara Mică, zona Pipirig!”, a mai precizat Mihai Minea.

Brantner 1000x100px Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/