Un nou terminal pentru pasageri la Aeroportul Timișoara. Anunțul ministrului Grindeanu

grindeanu
explo 1000x200

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat că a fost semnat contractul pentru proiectarea și construcția terminalului de plecări curse externe al Aeroportului Timișoara. Noul terminal ar trebui să fie gata până în 2024. 

Semnarea contractului a fost programată inițial pentru 8 aprilie, însă evenimentul a fost amânat din cauza unei contestații depusă de o societate la procedura de achiziție publică pentru desemnarea executantului proiectului.

grindeanu 2

„A fost semnat astăzi contractul pentru proiectarea și construcția terminalului de plecări curse externe. Noul terminal va avea o suprafață construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghișee check-in și 6 porți de scanare automată a documentelor. Construcția va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este în exploatare din iulie 2021. După semnarea contractului, constructorul român trebuie să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2023.”, a anunțat ministrul Sorin Grindeanu.

Contractul are o valoare de aproape 89 milioane lei și a fost atribuit constructorului SC Concelex SRL din București. Banii vin din trei surse: POIM, bugetul de stat și veniturile proprii ale aeroportului.

Licitația pentru noul terminal de plecări curse externe a fost lansată pe 3 septembrie 2021.

banner 970 x 250