Un nou caz COVID-19 apărut la Caransebeș!

spital caransebes
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

În urma testelor efectuate la Spitalul de Urgență din Caransebeș a fost înregistrat un nou caz de SARS-CoV-2 (COVID-19) după o perioadă de două luni în care nu au mai fost raportate cazuri.

Astăzi, în conferința de presă susținută de managerul Adrian Dumbravă, a fost anunțat un nou caz de COVID 19 la spitalul din Caransebeș. „Aseară, în unitatea de primiri urgențe din cadrul SMUC s-a prezentat un domn, în vârstă de 28 ani, cu o urgență medicală care, după efectuarea testului antigen rapid a iesit pozitiv SARS-CoV-2. A intrat direct în sala de operație, pacientul având nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență. Momentan pacientul este stabil și suntem în așteptarea testului PCR. Este un pacient nevaccinat.”, a declarat Loredana Liuba, noul director medical interimar.

După aproape două luni de vești bune, în care la Caransebeș nu a mai fost raportat niciun caz COVID-19, de astăzi există confirmarea că pacientul internat aseară la Spitalul de Urgență din Caransebeș este pozitiv. „Momentan este singurul caz confirmat din spital, dar mai există suspiciunea la un alt pacient. Așteptăm și la cel de-al doilea rezultatul testului PCR. În laboratorul din cadrul spitalului nu putem stabili dacă este vorba de noua tulpină Delta.”, a mai completat Loredana Liuba.

România a intrat săptămâna trecută, oficial, în valul 4 al pandemiei de COVID-19, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică. De data asta e vorba de tulpina indiană Delta, care este de câteva ori mai contagioasă decât vechile tulpini ale coronavirusului, anunță specialiștii. Numărul de cazuri a început să crească constant și chiar să se dubleze de la o zi la alta pentru prima dată în ultimele două luni.