Aparatul de rezonanță magnetică este cea mai importantă componentă din seria echipamentelor medicale achiziționate din fonduri europene de municipalitatea de pe Timiș și Sebeș pentru unitatea sanitară.
La jumătatea lunii septembrie, pe poarta spitalului din Caransebeș au intrat primele echipamente medicale achiziționate de administrația locală printr-un proiect european cu o valoare de 3,9 milioane de lei. Aparatura a ajuns pe secțiile: ATI, Radiologie și Imagistică Medicală, Chirurgie-Ortopedie, Medicină Internă, Cardiologie, Neurologie, Pneumologie, Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie, Boli Infecțioase, ORL, precum și la Compartimentul de Primiri Urgențe.
În curând, pe aceeași poartă va intra un nou aparat de rezonanță magnetică, care îl va înlocui pe cel achiziționat în urmă cu opt ani. „Am fost anunțați că s-a semnat contractul pentru noul RMN, solicitându-se, totodată, și punerea la dispoziție a spațiului necesar pentru acesta. Se va scoate RMN-ul mai vechi și se va pune cel nou, deci, în mare parte, spațiul este amenajat. Poate va fi nevoie doar de mici modificări. Ideea este că actualul RMN are deja opt ani și doar doi ani ar mai putea funcționa prin Casa de Sănătate, pentru decontarea serviciilor medicale. RMN-ul care urmează să ajungă este și mai nou și mult mai performant, așa că este un plus pentru unitatea medicală.”, ne-a declarat city-managerul municipiului Caransebeș, Florin Bogdea.
Bogdea a mai precizat că din valoarea totală a proiectului european – „Gestionarea crizei sanitare COVID-19”, Primăria Caransebeș a reușit să achiziționeze până în prezent echipamente și aparatură medicală în valoare de aproximativ 31 de milioane de lei.