Discuția despre demolarea Stadionului „Dan Păltinișanu” trece în curând la nivelul concret. Consiliul Județean Timiș a prevăzut în proiectul de buget pentru anul 2019 și demolarea celui mai mare stadion din oraș, iar în acest sens, ar fi alocată suma de un milion de lei. Totuși, procedurile birocratice ar putea să dureze, iar buldozerele să nu intre anul acesta pe „Marele Oval” timișorean. Președintele Călin Dobra spune că se poartă discuții cu Compania Națională de Investiții pentru un stadion nou, în aceeași locație.
În proiectul postat pe site-ul CJT, la capitolul dedicat investițiilor noi, apare și obiectivul „Lucrări – Desființare Stadion «Dan Păltinișanu» – proiectare”, pentru care se alocă suma de un milion de lei. Bugetul va fi supus la vot în ședința de Consiliul Județean din data de 24 aprilie, înainte de Paștele ortodox. Pentru finalul acestui retur, echipele ASU Politehnica sau Ripensia, care mai joacă și pe cel mai mare stadion din oraș, pot sta liniștite. În perioada 31 mai – 2 iunie va avea loc concertul Diskoteka, iar demolările pot începe la ceva vreme și după evenimentul muzical. „Noi ne-am angajat la organizarea acelui eveniment, pentru care am încasat chirie. Dar chiar dacă nu ar fi acel concert, tot nu s-ar putea demola atât de repede, deoarece sunt niște proceduri care durează”, ne-a precizat Călin Dobra.
CJT poartă tratative cu CNI pentru un stadion modern
Președintele CJT spune că se poartă discuții cu Compania Națională de Investiții pentru a ridica un stadion nou după demolarea celui actual. Lucrările nu se vor întâmpla însă prea repede, deoarece și pentru demolare, chiar dacă suma e prinsă în bugetul de anul acest, birocrația ar putea decala intrarea buldozerelor pentru anul viitor. „Purtăm discuții cu cei de la CNI, trebuie să trimitem documentație”, a precizat Călin Dobra. Recent, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a precizat că dacă i se cere, va da autorizația de demolare.
O vreme, echipele de fotbal și rugby ar putea fi nevoite să joace în alt oraș
Din cum este formulată problema demolării în proiectul de buget reiese că nu va fi o demolare pe segmente, cu câte o tribună demolată și reconstruită. Cu alte cuvinte, asta înseamnă că în perioada dintre demolare și până se termină un stadion nou, în Timișoara nu se vor mai putea juca meciuri de fotbal de Liga I (dacă o echipă va promova), dar nici partide de cupe europene de rugby. Întrebat dacă s-a consultat cu echipele, Dobra a lăsat să se înțeleagă că e nevoie de demolări pentru un stadion modern: „Dacă i-am întrebat dacă doresc un stadion nou?”, a precizat Călin Dobra.
De altfel, în scenariul în care promisiunile se vor respecta, orașul s-ar putea să se mai aleagă cu o arenă nouă. Primăria vrea să ridice din fonduri proprii un stadion de 15.000 de locuri în Ciarda Roșie, în spatele terenului pe care joacă Ripensia.
Sursa foto: citadinul.ro