Un miliard, patru zile la cabana ilegală a președintelui part time al Consiliului Județean!

cabana dunca (2)

În timpul programului de la Consiliul Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca transportă turiști cu elicopterul la cabana de poveste pe care și-a construit-o ilegal într-o arie protejată din Munții Banatului! Și o face pe bani grei!

„Cabană exclusivistă în sălbăticia Carpaților – transport cu elicopterul! Iarna și primăvara: plimbări în zăpadă, identificarea urmelor lăsate de animalele sălbatice și privirea lor (urși, lupi, vulpi, râși, căprioare), schi, ski touring, heliski! Vara și toamna: drumeții și plimbări în sălbăticia munților sau în pădure, mountainbike, helibike, privirea animalelor și ascultarea sunetelor produse de animalele sălbatice în timpul nopților!” Wow! Mai lipsește din anunțul de promovare doar faptul că puteți avea onoarea de a fi conduși la cabana din vârful muntelui de însuși primul om al Caraș-Severinului, președintele Romeo Dunca. Și, de ce nu, sentința care obligă la demolarea cabanei, deoarece e construită fără autorizație, ilegal, într-o arie protejată. Dar contează asta pentru un milionar în euro, pe care PNL l-a făcut președinte de Consiliu Județean?! Categoric, nu! Pe lângă bani, acum are și influență politică. Cum altfel ar putea face turism într-un imobil pe care l-a construit ilegal și nicio instituție a statului să nu-l deranjeze?!

cabana dunca

Cât de ilegală este cabana șefului de județ am arătat în episodul de ieri, dar astăzi vom dezvolta subiectul. Înainte însă, să vedem cât de profitabilă este afacerea în care Romeo Dunca și-a băgat și copiii. Pe Brigitte și Cristi Dunca. Afacerea din jurul cabanei construite ilegal, de care președintele CJ ține cu dinții. Aproximativ 20.000 de euro e prețul cerut pentru un sejur de doar 4 zile! E adevărat, unul de fițe. Transport cu elicopterul din Craiova până în fața ușii cabanei și retur – 5.500 euro, cazare și masă pentru 4 persoane – 4.000 euro, 4 zile de heliski pentru fiecare – 8.800 euro. Băuturile alcoolice nu sunt incluse. Ele se achiziționează din barul cabanei ilegale! Cu tot cu ceva fin în pahare, undeva la 20.000 de euro! Un miliard de lei vechi! 4 persoane! O fi mult, o fi puțin în 4 zile?! Păi nu spunea președintele CJ că dezvoltă turismul în Banatul Montan?! Îl poate contrazice cineva?!

 

mail cazare cabana dunca

Dar până la urmă un astfel de răsfăț face toți banii. Unde mai pui că ai toate șansele să zbori avându-l la manșa elicopterului chiar pe președinte! Pe Romeo Dunca. Are un preț și efortul lui de a pleca de la Consiliul Județean în miezul zilei, în timp ce ia o pauză de la dezvoltarea Caraș-Severinului! Deși, dacă ținem cont că vinerea nu-l prea vede nimeni prin instituție, iar joia are de multe ori program scurt din cauza turiștilor pe care trebuie să-i urce în vârf de munte, am putea spune că e președinte cu jumătate de normă. Nu credeți că Romeo Dunca e în stare să plece în timpul programului de la Consiliul Județean pentru a transporta turiști la cabana sa ilegală din masivul Brusturu?! Atunci ascultați-o pe fiica președintelui, pe Brigitte Dunca.

Joi, 24 februarie 2022, în jur de ora 13, în cazul nostru. Cu cine zburăm?! „Cu domnul Romeo Dunca sau cu pilotul, cu unul din ei!”, ne-a lămurit fiica președintelui, cea care se ocupă ca pe tot sejurul să nu le lipsească nimic turiștilor la cabană. Cum se procedează cu plata?! Avansul, direct în contul SC Nordica Turism SRL. Firmă al cărei administrator e Cristi Dunca, fiul președintelui. Bine, SC Nordica Turism nu e o firmă oarecare. E firma asociată cu Consiliul Județean Caraș-Severin într-o altă afacere. Tot legată de Muntele Mic. Da, ați citit bine. Firma administrată de Cristi Dunca e asociată cu instituția condusă de Romeo Dunca. Nicio aluzie aici! Diferența, preferabil cash, sus în munte.

Revenind la cabana pe care Romeo Dunca a construit-o de la sine putere în 2009, într-o arie protejată, pe un teren ce nu-i aparținea, fără vreo autorizație, în care astăzi practică turism exclusivist, magistrații din trei completuri de judecată îi obligă pe Marcel Vela și Nelu Popa să-l reevalueze pe mult prea cinstitul președinte. Și, ca să nu existe loc de interpretări, punem documentele pe masă. Mai întâi, Sentința Civilă 341/2017 a Judecătoriei Caransebeș. Găsim invocat aici Contractul de asociere în participațiune Nr. 7653, încheiat între SC Dunca Imobiliare și Consiliul Local Zăvoi la data de 3.12.2009. Printre drepturile lui Romeo Dunca prevăzute în acest contract, „identificarea unei parcele de 500 mp pe care să poată construi o locuință în nume propriu și în scop familial”. Subliniem: locuință în nume propriu și în scop familial! Păi astăzi acolo nu locuiește familia Dunca, acolo se face turism! Și mai e ceva! Contractul a fost încheiat după ce cabana era deja ridicată! Practic, așa cum spun procurorii, s-a încercat crearea unei aparente legalități.

Primăria Zăvoi, Consiliul Județean Caraș-Severin și Inspectoratul de Stat în Construcții au aflat neregulile din masivul Brusturu și au manifestat maximă indulgență, pentru că agresiunea asupra mediului, asupra ariei protejate, fusese deja făcută. I-au acordat timp să intre în legalitate. Din 2009 până în 2011! „Această construcție, chiar dacă a fost finalizată și există, nu a avut autorizație de construire, nu a fost înregistrată și declarată conform prevederilor legale în vigoare”, a comunicat Primăria Zăvoi instanței de judecată. Asta după ce Inspectoratul de Stat în Construcții a dispus „sesizarea instanțelor judecătorești pentru desființarea construcției ilegale a lui Romeo Dunca edificată pe masivul Brusturu”. Viceprimarul comunei Zăvoi nu s-a grăbit nici atunci să facă asta. I-a mai dat un termen de 24 de luni lui Romeo Dunca pentru a intra în legalitate cu construcția edificată fără a avea autorizație de construire. În 9 aprilie 2013 a expirat și acest termen de punere în legalitate. Ultima șansă! Abia atunci s-a ajuns la proces!

CITEȘTE ȘI:

Turism exclusivist, în cabana construită ilegal de președintele Consiliului Județean! Într-o arie protejată!

Judecătoria Caransebeș și Tribunalul Caraș-Severin, în două rânduri, au hotărât că Romeo Dunca a construit cu încălcarea flagrantă a legii și că trebuie să desființeze tot ce a ridicat pe Brusturu. De cinstit și corect ce e, în faza de apel a procesului a susținut în fața instanței că habar n-a avut de termenul de 24 de luni pe care i-l acordase viceprimarul Zăvoiului să intre în legalitate prin Dispoziția nr.193/8.04.2011. Și nu s-a oprit aici. A pus la îndoială justețea și corectitudinea sentințelor magistraților de la Judecătoria Caransebeș și Tribunalul Caraș-Severin, astfel că, în 2019, a formulat cerere de revizuire în dosarul în care se dispusese demolarea cabanei. Dar ce să revizuiești când tu ai construit fără nicio autorizație?! A pierdut definitiv! Cabana e ilegală, trebuie demolată, dar Romeo Dunca face turism în ea. E strigător la cer!

Dar să nu credeți că e singura investiție cu probleme a președintelui CJ Caraș-Severin pe Muntele Mic. Telescaunul Vâlsanu e astăzi pe masa judecătorilor. Miza e uriașă, vreo 6 milioane de euro! Poate că și din acest motiv Romeo Dunca e acuzat că și-a luat măsuri speciale de precauție. Unele care ar putea genera un adevărat cutremur în justiția din Banat. Înalta Curte de Casație și Justiție a intervenit înainte ca afacerea să fie legalizată prin sentință judecătorească, astfel că se discută în continuare despre demolarea telescaunului. Pe motiv că ar fi fost instalat profund ilegal. Cam cum s-a întâmplat cu cabana! Dar despre această afacere cu cântec a celui care ocupă cea mai importantă funcție în Caraș-Severin, dezvăluiri incendiare, mâine, pe expressdebanat.ro!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/