Un membru al grupului de tâlhari şi tăinuitori ce ascundeau bunurile la Zorlenţu Mare a fost reţinut

Procurorii îl propun astăzi judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Reşiţa pentru arestare preventivă pe unul dintre membrii grupului specializat în furtul din locuințele reșițenilor. Se pare că grupul avea 11 membri şi era monitorizat de mai mult timp de către poliţişti.

Ultimele descinderi au fost făcute pe 20 noiembrie, dar, la acelaşi grup, poliţiştii au mai făcut percheziţii şi pe 1 septembrie. În urma documentării activităților infracționale a acestui grup, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt calificat, instigare, complicitate și tăinuire, ieri, 28 noiembrie, polițiștii municipiului Reșița au reținut un bărbat de 27 de ani din Reșița, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat.

„Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Caraș-Severin, urmând ca, în cursul zilei de azi, să fie prezentat magistraților Judecătoriei Reșița cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile”, spune ag. principal adj. Cecilia Dăneţ, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Pe 1 septembrie și 20 noiembrie poliţiştii au efectuat percheziţii domiciliare pe raza localității Reșița, la persoane bănuite de comiterea unor furturi din locuințe. Acţiunea a vizat probarea şi documentarea activităţii infracţionale a unui grup de 11 persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de furt calificat, instigare, complicitate și tăinuire.

„În perioada 01.06-11.09.2016, bănuiții ar fi sustras bunuri din mai multe locuințe de pe raza municipiului Reșița. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri (electronice și electrocasnice) susceptibile a proveni din furturi. Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuiților”, ne mai informează purtătorul de cuvânt al poliţiştilor cărăşeni.

CITEȘTE ȘI: Percheziții pentru tăinuire! Grup specializat în furtul din locuințele reșițenilor!