„Un meci poate fi câștigat și de la 0-1 și chiar de la 0-X, cu X>1, dar e mult mai ușor de la 1-0!“. Nicolae Robu, despre alegerile prezidenţiale!

Primarul Timișoarei Nicolae Robu îşi face… încălzirea pentru cele două runde de alegeri din acest an. Totodată președinte al Filialei PNL Timiș, liberalul consideră că partidul este obligat să câștige alegerile europarlamentare, tocmai pentru că acest lucru va influența și alegerile prezidențiale de la finalul toamnei.


Robu consideră că doar PNL îl va susține pe actualul președinte al României, Klaus Iohannis, la alegerile pentru funcția de șef al statului. De aceea, vede alegerile de la sfârșitul lunii mai drept un barometru pentru cele de la finalul anului. „PNL trebuie să câștige alegerile europarlamentare, nu atât pentru ele însele, deși, desigur, este important cine reprezintă țara la Bruxelles, ci mai ales, în perspectiva alegerilor prezidențiale. Acesta-i motivul pt care eu, un Primar, acolo, în plus Președinte de Filială PNL, sunt atât de preocupat de aceste alegeri. Sunt astfel, înainte de orice, ca român căruia îi pasă de țara lui! ”, a postat Robu într-un comunicat publicat pe pagina sa de Facebook.

Argumentul pro-Iohannis: relațiile bune din politica externă

Primarul spune că actualul președinte a adus beneficii țării în planul relațiilor cu UE și NATO. „Știu că unii concetățeni care l-au votat pe Klaus Iohannis sunt nemulțumiți de prestația lui și, fără îndoială, o știe și Domnia Sa. Dar, haideți să analizăm această prestație la rece și-atunci o vom înțelege mai bine. Până una-alta, Klaus Iohannis a reprezentat România cu demnitate, vertical, cu fruntea sus! Vede oricine că este tratat cu respect peste tot! Cu el Președinte, României nu i s-a întâmplat nimic rău. Dimpotrivă, România și-a consolidat poziția în Uniunea Europeană, dar, extrem de important mai ales în vremurile pe care le trăim, și în NATO și în planul relațiilor bilaterale. Așadar, să rămânem alături de Președintele Iohannis, să-l susținem pentru un nou mandat, pentru binele României!”, spune Robu despre Iohannis.

Mare amator al sportului-rege, edilul Capitalei Banatului a făcut calculele ca la fotbal. „Desigur, meciul numit «prezidențiale» se joacă într-o mulțime de runde. Europarlamentarele reprezintă doar una din ele. Dar una extrem de importantă! Desigur, un meci, oricare-ar fi el, poate fi câștigat și de la 0 – 1 și chiar de la 0 – X, cu X>1, dar, e mult mai ușor de la 1 – 0 ! Stimați colegi PNL-iști, haideți să facem ca PNL, partidul susținător – se întrevede unicul! – al Președintelui Klaus Iohannis, să intre în campania pentru prezidențiale de la 1 – 0!”, a mai spus Nicolae Robu în același comunicat.

Sursă foto: timpolis.ro.