Primele reparații în ultimii 50 de ani! Două pasarele pietonale, intens circulate, vor fi reabilitate cu bani din buget

Autoritățile locale din Lugoj au repartizat sume importante de bani din bugetul pe 2019 pentru reabilitarea a două dintre cele mai importante poduri pietonale din oraș: pasarela CFR și Podul Leucuța.


Pasarela CFR din Lugoj, care asigură posibilitatea circulației peste liniile de cale ferată, se află într-o stare avansată de degradare. Unul dintre stâlpii de susținere este fisurat și ar trebui de urgență consolidat. De asemenea, pasarela prezintă alte probleme legate de straturile de bitum, care vor trebui complet date jos și făcută o altă cale de rulare. Pe lângă asta mai este nevoie de refacerea iluminatului, a treptelor de acces și vopsirea balustradelor de protecție.

„Pasarela CFR o moștenim de 50 de ani cu aceleași probleme. Nu s-a mai făcut nimic, se credea că este a CFR-ului, dar nu este așa, aparține administrației și a venit momentul să ne ocupăm și de ea. Vrem să investim cât este necesar, pentru a o reface complet, să arate cu totul altfel”, a spus primarul Francisc Boldea.

La pasarela din Cotu-Mic trebuie refăcute conductele deteriorate de apă care trec pe sub pasarelă, vopsit și reparat cadrul metalic, refăcut iluminatul nocturn și covorul asfaltic. Pentru cele două obiective au fost alocați în total 400.000 lei. Proiectul de refacere a celor două pasarele pietonale s-a mai aflat pe agenda Primăriei și în anii trecuți, dar lucrările au fost amânate de fiecare dată din diverse motive: lipsa expertizei, lipsa ofertanți și altele.