Un loc de parcare în Reșița poate costa cât o mașină la mâna a doua

parcari

În Reșița se trăiește bine, chiar foarte bine, am putea afirma, dacă ne gândim că pentru un loc de parcare unii proprietari de autoturisme au ajuns să plătească mii de euro.

La licitația publică organizată în luna iulie de Primăria Reșița au fost scoase la mezat în jur de 60 de locuri de parcare, fiind atribuite puțin peste 40. S-a pornit de la 170 de lei, ajungându-se până la 12.138 de lei pentru un loc în cartierul Govândari. Alții, mai „norocoși”, au ieșit ceva mai ieftin, plătind între 3.000 și 9.000 de lei pentru o parcare în aceeași zonă.

„Locurile acestea au fost atribuite la prima tură de licitația, din luna iulie, și singura care a fost până acum. Sunt locuri în parcările vechi, care nu au mai fost achitate anul acesta și atunci, rămânând libere, au fost scoase la licitație. S-a pornit de la 150 de lei, dar au fost prețuri și de 3.000 de lei, de 6.000 de lei, chiar și de 8.000 – 9.000 de lei, după caz. Cel mai mult s-a licitat pentru un loc de parcare din Govândari, care a ajuns, în final, la suma de 10.200 de lei fără TVA, iar cel mai puțin – 170 de lei, în Luncă. Aici au fost trei locuri de parcare, nu s-a mai prezentat nimeni, și a rămas o singură persoană cu trei locuri care, bineînțeles, și-a ales unul din ele.”, ne-a declarat Daniel Țăpuc, șeful Serviciului Parcări din cadrul Direcției pentru Administrarea Domeniului Public și Privat din cadrul Primăriei Reșița.

Dacă unora dintre noi astfel de tarife ni se pot părea exorbitante, reprezentanții Primăriei Reșița vorbesc despre prețul corect: „Un loc poate să ajungă și la 40.000 de lei. Fiecare dă cât își permite. Înseamnă că pentru omul acela a fost o sumă corectă, tocmai de aceea este licitație cu strigare, deci este totul la vedere și fiecare dă cât își permite. Nu dă nimeni mai mult, sunt convins de asta! Deci, nu putem vorbi despre faptul că e mult sau puțin! Este un preț corect!”, a mai precizat Daniel Țăpuc.

O nouă licitație pentru locurile de parcare ar urma să aibă loc la finele lunii octombrie, după cum au anunțat reprezentanții Primăriei Reșița.