Un liberal susține că Primăria Timișoara a primit sume uriașe de la Guvern, dar n-a fost în stare să le cheltuie

Consilierul local PNL Dan Diaconu susține că nu doar Timișoara, ci niciun oraș mare din România nu a primit bani de la Guvern din fondul de rezervă. Mai mult, fostul viceprimar al Timișoarei afirmă că, în ultimul an, în conturile instituției au intrat peste 130 de milioane lei de la Guvern, însă primăria nu a fost în stare să cheltuie banii.

Dan Diaconu, consilier local PNL și fost viceprimar al Timișoarei timp de două mandate, îi ia apărarea guvernului demis Cîțu, după scandalul împărțirii banilor din fondul de rezervă. Vă reamintim că majoritatea sumelor au ajuns la primarii PNL care l-au susținut pe Cîțu pentru președinția partidului și la cei de la UDMR. În județul Timiș, niciuna dintre cele patru localități conduse de primari USR, inclusiv Timișoara, nu a primit vreun leu.

Dan Diaconu susține că în situația Timișoarei s-au aflat și alte orașe mari ale României și că de obicei, de-a lungul anilor, acestor municipii nu le-au fost alocați bani, indiferent de cine s-a aflat la guvernare.

Ieri, exercițiu de manipulare. Timișoara nu a primit nimic din fondul de rezervă guvernamental. Totul e o răzbunare politică. Ce să vezi, guvernul s-a răzbunat și pe dl. Boc și pe dl. Chirica și pe mai toți marii primari de municipii, liberali. Pentru că nici un leu nu a ajuns nici la Cluj, nici la Iași, nici în alte mari municipii. În fapt, istoric, marile municipii nu au primit bani în cadrul acestor mecanisme de sprijin pentru simplu fapt că pentru a conta în bugetul Timișoarei, sau al Clujului, sau al Iașiului suma ar trebui să acopere alocarea a 4-5 județe. În cei 8 ani în care am făcut parte din administrație, cred că am primit o singură dată o sumă nesemnificativă în cadrul acestui mecanism”, a afirmat Dan Diaconu.

Consilierul local PNL a mai acuzat Primăria Timișoara că nu a fost în stare să cheltuie banii pe care i-a primit până acum de la Guvern, peste 130 de milioane lei. Astfel, fostul viceprimar al Timișoarei explică faptul că, în ultimul an, au ajuns 28 de milioane lei pentru trei obiective, Parcul Civic, str. Mareșal Prezan și str. Grigore Alexandrescu, însă banii nu au fost cheltuiți sau decontați.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

De asemenea, 60 milioane lei au fost alocați pentru infrastructura culturală în cadrul programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii, dar nu ar fi fost absorbit niciun leu. „Practic, niciun decont nu a fost trimis către minister – din lipsă de lucrări, sau incapacitate de gestionare. 37 de milioane de lei în luna august, în baza rectificării bugetului de stat, la dispoziția municipalității (o parte din acești bani au mers la Casa de Cultură pentru impresionantele evenimente ce nu se vor desfășura în condițiile pandemice și pentru cele de mare succes deja desfășurate). 9 milioane lei  (din fondul de rezervă) în decembrie 2020 pentru Colterm”, a detaliat Dan Diaconu.

În final, fostul viceprimar al Timișoarei a concluzionat că „niciodată, în ultimii zece ani, cel puțin, nu au existat astfel de sume dinspre guvern către primărie, indiferent de culorile politice. Din păcate, rezultate nule”.

De acord cu Dan Diaconu este și liberalul Ovidiu Drăgănescu, subprefectul de Timiș cu atribuții de prefect, care a precizat că Primăria Timișoara a solicitat Guvernului o sumă importantă pentru Colterm.

În legătură cu alocarea de sume din fondul de rezervă al guvernului. S-au acordat ajutoare financiare pentru a asigura: cofinanțarea unor proiecte aflate în derulare, indiferent de proveniența lor (europene, guvernamentale etc); cheltuieli de personal, salarii angajați, asistență socială, utilități etc. Primăria Timișoara a cerut doar o sumă (mare) pentru datoriile societății Colterm, deși altele erau destinațiile acestei H.G. Nimic altceva. Marile municipii nu au primit alocări, nu doar Timișoara. Nici Cluj, nici Iași, nici Oradea sau alte mari municipii. Scopul este de a ajuta acele primării care au bugete reduse în raport cu mărimea proiectelor începute și necesare colectivităților respective”, a afirmat Ovidiu Drăgănescu.

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/