Un inculpat arestat că a ultragiat un polițist din Caraș-Severin, despăgubit de Statul Român?

palatul de justitie

„O soluție incredibilă pronunțată de unul din cele mai dure complete ale Curții de Apel Timișoara”, a comentat avocatul Cosmin Bolosin după achitarea definitivă a clientului său!

Magistrații Curții de Apel Timișoara au respins ca nefondat apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova-Nouă împotriva sentinţei penale nr. 174/01.09.2022 pronunţată de Judecătoria Moldova Nouă în dosarul privind ultragierea unui polițist aflat în timpul liber, la o pensiune din comuna Pojejena. Instanța a admis în schimb apelul declarat de inculpatul Zoran Iugoslav Marcu, a desființat în parte sentinţa penală apelată doar în ceea ce priveşte obligaţiile impuse şi în rejudecare a înlăturat obligaţia impusă acestuia de a nu părăsi teritoriul României, doar cu acordul instanţei, oblingându-l să frecventeze un program de reintegrare socială. Curtea a menținut în rest dispoziţiile sentinţei Judecătoriei Moldova Nouă. Asta înseamnă că Zoran Iugoslav Marcu rămâne cu o condamnare la 5 luni închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de doi ani, în timp ce celălalt inculpat, Lucian Cristian Ghib, e acum achitat definitiv. Și aici ar putea fi o problemă. El stând o vreme în arest preventiv.

„Au fost reaudiați toți martorii, inclusiv partea vătămată. Este o soluție incredibilă pronunțată de unul din cele mai dure și corecte complete ale Curții de Apel Timișoara. Am crezut în nevinovăția clientului meu de la început, fapt dovedit ulterior definitiv de către două instanțe de judecată. Vom vedea ce cale de atac vom urma în scopul despăgubirii clientului meu pentru zilele petrecute în arest preventiv, el fiind privat de libertate mai mult de o lună!”, a spus avocatul Bolosin pentru expressdebanat.ro.

1000x100 casa brutarului

Marcu și Ghib au fost judecați pentru ultraj după ce un polițist reclamase că și-a văzut amenințată viața în urma evenimentelor petrecute în 21 iulie 2021 pe terasa Pensiunii Alexandra din satul Divici, aparținător comunei Pojejena. Se afla acolo împreună cu soția și fiul lor, când a intrat într-un dialog mai aprins cu cei doi, care nu erau satisfăcuți de nivelul ambientului sonor. „Băi polițistule, acum nu mai este pandemie și ascultăm muzică cum vreun noi!”, i-a strigat Marcu omului legii, care se afla în timpul liber. Mai mult, ar fi încercat să-l lovească, dar a fost oprit la timp. Apostrofările și amenințările au continuat însă. În instanță s-a demonstrat doar vinovăția lui Zoran Iugoslav Marcu, Ghib a ieșit curat ca lacrima, iar acum are toate șansele să fie despăgubit de Statul Român.