FLAGRANT. Hașiș din Maroc pentru drogații din Oțelu Roșu, Caransebeș și Timișoara!

hasis

DIICOT Caraș-Severin a mai destructurat o grupare infracțională implicată în traficul internațional de droguri! Dealerii au fost prinși în flagrant delict!

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii anti mafia, au depistat pus mâna astăzi pe un român și un cetățean străin, cu reședință spaniolă, care transportau într-o mașină 1.100 de grame de substanță solidă de culoare maronie, susceptibilă a fi hașiș, împachetată în ambalaje de plastic. „În continuarea acțiunii de depistare în flagrant delict, polițiștii, împreună cu procurorii, au efectuat două percheziții domiciliare într-un dosar penal având ca obiect o grupare infracțională, implicată în trafic internațional de droguri și distribuirea de droguri, pe teritoriul României. Astfel, pentru 3 persoane au fost emise mandate de aducere, acestea fiind conduse la audieri.”, informează DIICOT.

Din cercetări s-a stabilit că, din 2018, membrii grupării ar fi comis infracțiuni de trafic de droguri atât în România, cât și în alte țări din Uniunea Europeană.

Drogurile ar fi fost procurate din Maroc, introduse în Uniunea Europeană prin Spania, prin intermediul cetățeanului străin, cu reședința în Spania, și, ulterior, ar fi fost aduse în România, disimulate în bagaje, printr-un alt membru al grupării, din localitatea Oțelu Roșu, județul Caraș-Severin.

„Drogurile ar fi fost distribuite în localitățile Oțelu Roșu, Caransebeș și Timișoara. Pe parcursul cercetărilor, de la membrii grupării au fost ridicate peste 700 de grame de droguri de risc.”, au mai comunicat anchetatorii.