Aeroportul Timișoara se pregătește de Schengen. Sistemul de securitate trebuie să corespundă

sistem securitate aeroport

Aeroportul Timișoara se pregătește de aderarea României la Spațiul Schengen. Astfel, sistemul de securitate din noul terminal de  plecări externe trebuie să corespundă cerințelor internaționale.

Aerogara caută o firmă pentru „echipamente de securitate, proiectare tehnică a sistemului HBS, servicii de integrare și active necorporale pentru obiectivul Terminal Plecări curse externe pasageri al Aeroportului Internațional Timișoara Traian Vuia”.

Licitația poernește de la 47,3 milioane de lei. Sistemul integrat va fi  destinat controlului de securitate, transportului bagajelor de cală și controlului documentelor la trecerea frontierei și a persoanelor.

Se vor cumpăra detectori de explozivi lichizi sau urme de explozivi, sistem de securitate pentru tăvi, scaner de bagaje de cală și pentru persoane, detectorare de metale, scanere RX pentru bagaje, sistem auto check-in de tip DROP BAG și sistem automat de verficare a documentelor.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„De asemenea, configurarea dotărilor propuse în acestă procedură de acchiziții trebuie să asigure serviciile de securitate necesare integrării României în Spațiul Schengen. Având în vedere volumul traficului de pasageri înregistrat anterior, noile terminale destnate călătoriilor externe vor fi accommodate pentru zboruri (sosiri și plecări) în Spațiul Schengen, iar vechile terinale vor fi accommodate pentru zboruei în Spațiul Non Schengen. De asemenea, cele două terminale vor fi conectate printr-o galerie care va fi utiliaztă pentru fluxul transfer”, se arată în caietul de sarcini.

Viitorul terminal de plecări externe va avea 6 fluxuri, ceea ce înseamnă că vor putea decola maximum 6 avioane concomitent. Valoarea terminalului este de 37,85 milioane de euro. Terminalul de plecări externe va avea o suprafață de 12.000 de metri pătrați, 7 lifturi, 18 ghișee de check-in și 2 de self check-in, 6 posturi pentru Poliția de Frontieră și 6 porți automate de scanare a documentelor. Lucrările trebuie finalizate, potrivit contractului, până în ianuarie 2024.

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/