Un gugulan, o speranță a voleiului românesc. Finală balcanică pentru Manu Drăgan

Echipa națională masculină de volei speranțe a României, din care a făcut parte și caransebeșeanul Manu Drăgan, s-a întors din Serbia, unde s-a desfășurat Campionatul Balcanic destinat diviziei speranțe, cu un meritoriu loc IV.

Tricolorii s-au întâlnit în ultima confruntare a Balcaniadei – Finala Mică, cu echipa gazdă, Serbia, în fața căreia nu au reușit să se impună, fiind învinși la capătul a cinci seturi. Deși echipa antrenată de Daniel Săvoiu a condus partida cu 2-0, voleibaliștii sârbi au revenit în joc închizând meciul la scorul de 3-2, adjudecându-și astfel medalia de bronz, în timp ce echipa României a terminat Campionatul Balcanic pe poziția a patra.

După cinci zile de competiție nu ne rămâne decât să felicităm delegația României, jucători și antrenori, care au obținut două victorii în fața Bulgariei și Muntenegrului, la acest campionat, au dus până la capăt trei partide în care au jucat setul decisiv (cu Serbia în grupă, cu Bulgaria și din nou Serbia în finala mică), au câștigat zece seturi și au cedat cu unul mai mult (11).

Naționala de volei masculin speranțe a României, care a participat la Campionatul Balcanic a avut în componență pentru prima dată după ani de zile un caransebeșean. Este o performanță deosebită pentru Clubul Sportiv Școlar Caransebeș, mai ales că sportivul a crescut în valoare în ultimul an. La numai 15 ani, Manu Drăgan are o înălțime de 1,93 m și a reușit să slăbească mai mult de 15 kg, să evolueze sub conducerea antrenorului Eduard Daniel Niță.

”Mai este mult de muncă, dar cred că sportivul are reale calități și poate să reușească în acest sport la nivel național. Este o adevărată performanță pentru noi și sper să nu oprim aici și să dăm exemplu și pentru alți copii care doresc să îmbrățișeze acest sport elegant”, ne-a declarat Daniel Niță, antrenor la CSS Caransebeș.

Foto: Nănuț Mălălina