Un festival care a unit cultele religioase, organizat lângă Timișoara cu bani europeni

1000x100 (1)

Un festival național de interpretare, la care au participat opt coruri din diferite confesiuni religioase, a fost organizat într-o comună de lângă Timișoara, în cadrul unui proiect finanțat cu bani europeni.

Un eveniment inedit a avut loc, la mijlocul acestei luni, în localitatea Șag, aflată lângă Timișoara, în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. Este vorba de prima ediție a Festivalului Național de interpretare „Cântul Banatului”, organizat de către Asociația Culturală „Generația Muzicii”.

Potrivit organizatorilor, în prima zi a festivalului au participat opt coruri din diferite confesiuni religioase – ortodocși, catolici, baptiști și penticostali, participanții având vârste cuprinse între 5 și 75 de ani, iar în cea de-a doua zi, copii și tineri cu vârste între 4 și 18 ani.

Evenimentul  consider că a fost un real succes și m-am bucurat foarte mult să văd în prima zi comuniunea dintre confesiunile religioase – ideea mea fiind aceea de a crea o unitate între cultele religioase. De-a lungul timpului  au fost prea multe lupte între religii și confesiuni, accentul punându-se pe diferențele dintre noi, uitând însă că cel mai important lucru care ne unește pe toți este credința în același Dumnezeu. Un alt scop al evenimentului a fost acela de a vedea pe scenă  nu doar copiii și tineri, ci și persoane trecute de a doua tinerețe. M-am bucurat să îi putem premia pe membrii corurilor bisericești care s-au dedicat și implicat în pregătirea repertoriului pentru festival”, a declarat Mihaela Kari Drumof, președintele Asociației Culturale „Generația Muzicii”.

expressheadergeneral (1)

Toți participanții au fost premiați cu diplome, medalii și trofee în funcție de premiul obținut.