Un doctorand al UVT vine în sprijinul diabeticilor. Ce platformă vrea să dezvolte?

Timișoreanul Bogdan Bunoiu, diagnosticat cu diabet zaharat la vârsta de 5 ani, vrea să ajute cât mai mulți pacienți care suferă de această boală. Tânărul lucrează la un algoritm care să determine nivelul zahărului din sânge pentru următoarele măsurări ale glicemiei și care să recomande dozajul de insulină.

„Am plecat pe drumul prezicerii viitorului, sună science- fiction, dar e ceea ce se aproprie cel mai tare de viitor. Practic, senzorul pe care eu îl am montat pe mine îmi măsoară glicemia din 5 în 5 minute. Ceea ce înseamnă că dacă eu furnizez datele unui algoritm de inteligență artificială, el este capabil, cu o oarecare precizie, pe care încerc să o îmbunătățesc, să îmi prezică glicemia pentru următoarele câteva citiri. Problema este în ceea ce privește încrederea în acest dispozitiv, așa că o mare parte din lucrare se axează pe partea de mecanisme de protecție. Algoritmul va merge și pe sistemul de răsplată virtuală, dacă propunerile lui coincid cu cele ale purtătorului, iar dacă nu, propunerea va fi o pedeapsă pentru el și nu o va mai repeta. Mie mi-a plăcut să învăț și scopul meu a fost să învăț cât mai multe despre diabet ca să pot să am grijă de mine.”, a spus Bogdan Bunoiu.

Bogdan a fost invitat în cadrul sesiunilor de interviuri „Punct. Și de la capăt” a celor de la PointEd – doi absolvenți din Timișoara care și-au propus să creeze o comunitate și să organizeze serii de interviuri cu tineri care se implică în societate. Inițial gândită ca o platformă care să vină în ajutorul studenților care doresc să aibă acces la cât mai multe resurse educaționale internaționale, PointEd a reușit să formeze o comunitate care să vorbească despre educație și să-i promoveze valorile. Conceptul PointEd a fost finalist într-o competiție de business social.

„A fost un sentiment interesant. M-am simțit ca un pui de pasăre la primul său zbor. Până atunci asistasem cumva doar la lecții, însă după SIA, am început să zburăm cu adevărat. Iar acum știi cum e cu primul zbor, cu primii pași: mai pici, mai mergi sau zbori în zig-zag. Dar ne bucurăm de fiecare experiență care ne oferă șansa să învățăm lucruri noi și suntem tare recunoscători că ne sunt scoși în cale numai oameni faini care ne sprijină cum pot și știu ei mai bine. Aproximăm că luna ianuarie va marca lansarea oficială a platformei. Pe lângă videoclipurile de miercuri și web-inariile de joi, suntem în căutarea unor creatori de conținut care doresc să-și digitalizeze cursurile. Cei interesați ne pot contacta pe adresa de mail contact@pointed.ro.”, a spus Andreea Moldovan, Community Builder.

Povestea completă și interviul pe tema diabetului, dar și alte interviuri de interes pot fi urmărite aici.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/