Un cunoscut alpinist bănățean protestează împotriva tăierilor din Parcul Național Domogled

Cunoscutul temerar Cornel Galescu critică foarte dur demersurile Romsilva de a exploata lemn din pădurile protejate ale parcurilor naționale pe care le administrează.

De altfel, Coco Galescu spune că a participat la protestul din Domogled organizat chiar atunci când europarlamentarul Thomas Waitz și oficialii Romsilva verificau modul în care s-a exploatat lemnul în Parcul Național Domogled-Valea Cernei, cel mai mare parc național al țării.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Cum să stai deoparte când vine vorba de natură? Cum să nu iei atitudine când drujbele pun la pământ zonele protejate, pădurile din Parcurile Naționale? Cum să nu reacționezi când lăcomia nu-și mai satisface foamea și se întinde dincolo de limita permisivă? Toleranța acestui popor a deraiat demult în sfera prostiei și a umilinței. Iar acest gest n-a rămas nesancționat. Un altfel de a spune: veniți să ne călăriți și să ne jefuiți ! Doar că eu n-am sa fiu niciodată de acord cu pângărirea ultimelor bastioane de firesc și normalitate. Nu pot să fiu de acord cu deșertificarea țării, cu externalizarea ultimelor resurse de pe pământul strămoșilor mei. Am spus prezent la protestul din Valea Cernei (locul în care am descoperit măreția alpinismului). Am spus prezent pentru sancționarea abuzurilor și tăierilor în Parcul Național Domogled. Împreună cu Agent Green, Mihai Goţiu și alți oameni lucizi și conștienți de gravitatea unor măsuri inconștiente”, spune Coco Galescu.