Un consilier local vrea scumpirea abonamentelor la transportul public în comun din Timișoara: „De 11 ani nu s-au mai actualizat prețurile”

Consilierul local PSD Radu Țoancă propune majorarea abonamentelor la transportul public în comun din Timișoara. Asta în condițiile în care, susține alesul local, prețurile nu au mai fost actualizate de 11 ani, din motive electorale.

Radu Țoancă a catalogat Societatea de Transport Public din Timișoara ca fiind cel de-al doilea „bolnav” al primăriei, după compania de termoficare a orașului. Pentru a nu ajunge în situația Colterm, consilierul local PSD a propus aprobarea unui plan de restructurare a societății, dar și majorarea abonamentelor generale la transportul public în comun.

Ca să nu ajungă STPT-ul în situația Colterm, acolo trebuie făcute de urgent două lucruri: primul se referă la updatarea tarifelor la abonamente. Noi avem abonament de 93 de lei, de 11 ani nu s-au mai updatat aceste abonamente, probabil din rațiuni electorale. Clujul are 138 lei, Constanța are 125 lei și Iași are 110 lei. Deci, dintre orașele mari care au o populație cât de cât asemănătoare cu Timișoara, noi suntem de departe cu cele mai mici tarife. Aceste lucruri trebuie făcute de urgență, desigur, păstrându-se dimensiunea socială acolo unde chiar sunt oameni cu probleme sociale, unde merită să continuăm politica de subvenționare”, a explicat Radu Țoancă.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

De asemenea, consilierul local PSD a subliniat că este importantă și aprobarea unui plan de restructurare, pentru a se putea continua politica de creditare a societății.

STPT a luat un credit în două rate, prima rată a primit-o, pentru a primi a doua rată are nevoie de acel plan de restructurare aprobat de către Adunarea Generală a Acționarilor. Cer de urgență să se facă AGA la STPT și să discutăm acele probleme cu cărțile pe față”, a precizat Radu Țoancă.

banner maxagro