Un cioban, la un pas de moarte! Salvatorii au intervenit în Munții Țarcu

Un bărbat s-a accidentat grav în aventura sa pe Țarcu. A fost nevoie de 7 ore pentru ca salvatorii montani să-l transporte în siguranță la ambulanță. Omul era cioban la o stână și s-a rostogolit zeci de metri într-o căldare.

Salvamontiștii cărășeni au intervenit noaptea trecută la peste 2.000 de metri altitudine, în Munții Țarcu, pentru a salva un bărbat căzut de pe stânci, în zona numită Căldarea Bodea. Incidentul a fost anunțat de ciobanii de la o stână din apropiere prin apelul unic de urgență 112.

Victima a fost găsită cu politraumatisme craniene cauzate de cădere, dar în stare conștientă. Salvamontiștii au oprit sângerarea, au imobilizat coloana bărbatului și l-au predat unui echipaj medical sosit de la Caransebeș.

Intervenția a durat în jur de 7 ore, salvatorii montani fiind nevoiți să-l transporte pe bărbatul în vârstă de 61 de ani pe jos, cu targa, mai bine de 2 ore pe un teren greu accesibil, până la ambulanță.

Ciobanul cu domiciliul în Timișoara se află internat la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș cu fracturi complexe de bazin și politraumatisme prin precipitare la cap și spate.

Șeful Formațiunii Salvamont Caransebeș, Alin Albu, ne-a declarat că din timpul zilei ciobanul s-a simțit rău, însă a refuzat ajutorul salvatorilor, iar la câteva ore distanță omul, cel mai probabil deshidratat, și-a pierdut controlul și a căzut de pe o stâncă din zona unde supraveghea oile.