Un bolid de 70.000 de euro, evaporat din Caraş-Severin şi depistat de poliţie în Maramureş! Bun de plată, apelantul la 112!

explo 1000x200

Printr-un apel dat în noaptea de 7/8 ianuarie 2018 la numărul de urgenţă 112, era anunţat furtul unui autoturism de lux, dintr-un oraş din Caraş-Severin. Dată imediat în urmărire, maşina a fost găsită, în 9 ianuarie, de Serviciul Investigaţii Criminale Maramureş. Dar… surpriză!

Apelul la 112 se referea la un furt de maşină de pe raza oraşului Băile Herculane, aşa-zisul păgubaş fiind de loc, se pare, din Pecinişca. La nici două zile distanţă – surprinzător pentru cazurile de furturi de maşini, când de regulă trec ani până să se dea de urma… maşinilor dezmembrate – Mercedesul cu numărul de înmatriculare căutat a fost interceptat de poliţiştii de la Investigaţii Criminale din Baia Mare. La scurt timp, IPJ Maramureş a transmis presei un comunicat.

„Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş au depistat, pe raza municipiului Baia Mare, un autovehicul care figura urmărit de poliţişti din Caraş-Severin. În baza schimbului de informaţii, a rezultat că autovehiculul a fost sustras în noaptea de 07/08 ianuarie a.c. de pe raza oraşului Băile Herculane, judeţul Caraş-Severin, de către persoane necunoscute. Autovehiculul, în valoare de 70.000 de euro, a fost depistat de poliţiştii de investigaţii criminale pe raza municipiului Baia Mare, în posesia unui bărbat de 34 de ani. În cauză continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptei, identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală“, au transmis reprezentanţii IPJ Maramureş.

Dar cazul este departe de a se fi încheiat aici. Din verificările ulterioare ar rezulta că apelantul la 112 a cumpărat nu demult maşina, fabricată în 2017!, de la o firmă patronată de maramureşeanul în vârstă de 34 de ani. Tranzacţia s-ar fi făcut sub angajamentul plăţii în rate, neonorate însă decât câteva luni.

„În cursul zilei anterioare apelului la 112, deci în 6 ianuarie, deţinătorul cărăşean al maşinii a avut contact în Germania cu reprezentantul firmei din Maramureş care i-a vândut mașina de lux în rate. Vechiul proprietar l-a anunțat că vine un reprezentant să recupereze mașina. Ceea ce s-a şi întâmplat în cursul zilei de 7 ianuarie. Noaptea, însă, s-a dat apelul la 112! Poliția din Caraș-Severin a luat legătura cu poliția unde era înmatriculată mașina, în Baia Mare, și a discutat cu persoana de 34 de ani, care a declarat că îl anunţase pe rău-platnic că îi va lua mașina. Deci nu ar fi vorba de un furt“, ne-au declarat neoficial surse poliţieneşti.

Rămas fără Mercedesul oricum neachitat, cărăşeanul va plăti, ni se spune, și pentru faptul că a alertat poliția la 112, deși știa că mașina va fi ridicată de firma care i-o vânduse! „Va primi amendă pentru alertare falsă și i se va imputa consumul de resurse al poliției, conform legii“, ne-au precizat aceleaşi surse. Am încercat să obţinem informaţii despre acest caz de la IPJ Caraş-Severin, dar ni s-a răspuns că speţa este de competenţa poliţiştilor din Baia Mare, localitate unde este înregistrat Mercedesul.

Sursă foto: punctul.ro