O imagine în care este surprins un balansoar care trece printr-un gard din Timișoara a devenit virală pe Facebook. O parte dintre internauți au râs de actuala administrație pentru că a realizat o astfel de „investiție” absurdă, însă un consilier local USR a explicat că ar fi vorba, de fapt, de o „operă de artă” care are ca obiectiv stârnirea de controverse.
În aceste zile, o imagine realizată aproape de centrul Timișoarei a devenit virală pe Facebook. Mai precis, în fotografie apare un balansoar care trece printr-un gard al Facultății de Mecanică a Universității Politehnica, pietonii fiind nevoiți să-l ocolească pe trotuar.
Nu puțini dintre internauți s-au grăbit să râdă de actuala administrație pentru că a realizat o astfel de „investiție” fără sens. Pe de altă parte, Răzvan Negrișanu, consilier local USR, a explicat că ar fi vorba, de fapt, de o „operă de artă” menită să stârnească controverse, realizată în cadrul unui eveniment finanțat de Primăria Timișoara.
„Zilele astea s-a viralizat în online-ul timișorean fotografia de mai jos. Ce este acest obiect? O greșeală uimitoare a administrației Fritz care a făcut un balansoar ce trece printr-un gard? Le-aș replica tuturor celor care pot să creadă așa ceva, în stilul lui Renee Magritte: acesta nu este un balansoar. Și evident îmi răspund deja unii, precum grănicerii care au oprit operele lui Constantin Brâncuși la intrarea în Statele Unite: aceasta nu e artă. Mă bucur că obiectul respectiv a stârnit controverse pentru că este unul dintre obiectivele bienalei de arhitectură BETA de anul acesta, organizată de Ordinul Arhitecților din Timișoara, împreună cu Centrul de Proiecte al Primăriei: să vă provoace”, a afirmat Răzvan Negrișanu.
Consilierul local USR a detaliat faptul că balansoarul a fost amplasat în cadrul unei expoziții în aer liber intitulată „Orașul, bun comun”. În cadrul evenimentului, zeci de instalații au fost amplasate în diferite puncte publice ale orașului, fiind unite printr-o linie galbenă, într-un traseu de 24 de kilometri.
„Atenție, deci, la linia galbenă, pe care o veți întâlni peste tot în oraș, pentru că ea vă duce în afara cotidianului și vă invite să vă gândiți, să vă puneți întrebări și să experimentați. Am ales special acest obiect care a făcut vâlvă pentru că povestește, așa cum îl percep eu, despre cooperare, în armonie și echilibru, în ciuda gardurilor sau zidurilor, fie că le numim opțiuni politice diferite sau viziuni contrare asupra artei, religie, etnie, rasă, gen. Expoziția nu este de admirat frumusețe, ci pentru a vedea sens”, a precizat Răzvan Negrișanu.